Ünlü senarist oyuncu Meral Okay, bu sabah evinde yaşamını yitirdi.

Acı haberi bu sabah ilk olarak Ali Sunal twitter sayfasından duyurdu. Ali Sunal sayfasına "Meral ablamı Meral Okay'ı kaybettik, başımız sağolsun." yazdı.

Tiyatro, sinema oyuncusu, senarist Meral Okay, bu sabah hayatını kaybetti. Akciğer kanseri olan Okay, bir süredir tedavi görüyordu.

MERAL OKAY KİMDİR?

1959 yılında Ankara’da dünyaya gelen Meral Okay, birçok sinema ve TV dizisinde rol aldı, pek çok dizi ve filmin senaristliğini yaptı. Okay, bazı gazete ve dergilerde de görev yaptı.

AKCİĞER KANSERİYDİ

Meral Okay geçtiğimiz yıl, akciğer kanseri olduğunu öğrenmiş ve kemoterapi tedavisine başlamıştı.

Yakın dostu Selda Uskan, Meral Okay'ın hastalığını açıkladığı yazısında "Bir de o kadar eminim ki, değil 400 senelik Osmanlı tarihi, dünyanın tüm tarihi hikayelerini dizi yapmadan bir yerlere gitmez benim bildiğim Meral." yazmıştı... Eh bu da en azından 90'yaş demektir. Allah bin bereket versin.

EŞİ DE KANSERE YENİLMİŞTİ

Bir Bulut Olsam, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar gibi unutulmaz televizyon dizilerinin yanısıra Seni Seviyorum Rosa, Beynelmilel gibi sinema fimlerinde oynayan; Asmalı Konak, Bir Bulut Olsam, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin senaryosuna da imza atan Meral Okay'ın aktör eşi Yaman Okay da 1993 yılında henüz 41 yaşındayken pankreas kanserine yenilmişti.

Sanatçı Sezen Aksu'yla çalışan Meral Okay, birçok şarkı sözüne imza attı.

Meral Okay, “İkinci Bahar”, "Beynelmilel", "Hiçbiryerde", "Yeditepe İstanbul", "Koltuk Sevdası" ve "Seni Seviyorum Rosa" gibi yapımlarda oyunculuk yaptı.

Okay, "Asmalı Konak", "Bir Bulut Olsam" ve “Muhteşem Yüzyıl”ın da aralarında bulunduğu milyonlarca kişi tarafından beğeniyle izlenen birçok dizinin senaristliğini de üstlendi.

Meral Okay, Altın Koza Film Festivali ile Siyad'da "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülü almıştı.