Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-sen), Alım Gücünün Yüzde 25-30 Gerilediğini İleri Sürerek, Kamu Çalışanlarının Maaşları İle Asgari Ücretin Yeniden Düzenlenmesini İstedi. Memur-sen Genel Sekreteri Mehmet Mutlu Konuyla İlgili Yazılı Açıklamasında, Alım Gücünün Dövizde Meydana Gelen Artış, Vergi, Harç, Elektrik, Akaryakıt Ve Tüp Gaza Yapılan Zam Nedeniyle Gerilediğini Kaydetti.

Açıklamada, dövizdeki artış ve alım gücündeki düşüş nedeniyle dövizle borçlanan insanların zor günler yaşadığına işaret edilerek, gerekli önlemlerin alınmaması halinde ülkede yeni döviz zedelerin ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğu kaydedildi.


"Yasa gereği yılda iki kez belirlenmesi gereken asgari ücretin dövizdeki artış ve hükümetin yaptığı zamlarla çok komik bir durumda olması asgari ücretle geçinen insanımızı da derinden etkilemektedir" ifadesi kullanılan açıklamada, bu nedenle 2012'nin ilk günlerinde kamu çalışanlarının maaşlarıyla asgari ücretin günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiği belirtildi.