ABD'nin Atlanta kentinde, Meksikalı uyuşturucu karteli lideri ''La Barbie'' lakaplı Edgar Valdez Villarrea'nın uyuşturucu nakliye ve dağıtım ağının ABD kolunun başındaki Carlos Montemayor, 34 yıl 3 ay hapis cezasına ve akabinde 10 yıl denetimli serbestliğe mahkum edildi.

ABD'nin Avukatı Byung J. "BJay" Pak, basına yaptığı açıklamada, Bölge Mahkemesi Yargıcı Leigh Martin May'in, Carlos Montemayor'a, uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla 34 yıl 3 ay hapis cezası ve 10 yıllık denetimli serbestlik verdiğini belirtti.

Pak, 1992'de Meksika'dan ABD'ye gelen Montemayor'un, Teksas'ta, iki ülke arasında taşımacılık yapan başarılı bir kamyon ve lojistik şirketi kurduğunu ancak 2002'de Valdez Villarrea ile ortak olup uyuşturucu taşımacılığına başladığını ifade etti.
Montemayor'un, geçen yıl kasımda, ülkeye yurt dışından uyuşturucu getirmeye, dağıtmaya ve kara para aklamaya teşebbüs suçlamalarını kabul ettiği aktarıldı.

 Atlanta kentinde mahkeme, geçen yıl haziran ayında, Meksika'nın 2015 yılında çoğu uyuşturucu ve silah ticareti suçlarından aranan 12 kişiyle ABD'ye iade ettiği Edgar Valdez Villarreal'i, 49 yıl hapis ve 192 milyon dolar para cezasına çarptırmıştı.

Valdez, Meksika'dan ABD'ye uyuşturucu dolu kamyonlar getirmek ve milyonlarca dolarlık parayı Meksika'ya geri göndermekten suçlu bulunmuştu.

Meksika'da 2010 yılında tutuklanan ve 2015'te ABD'ye iade edilen Valdez, 2016 yılında, hakkındaki uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarını kabul etmişti.