Kıbrıs Genç Tv’de yayınlanan Mehmet Davulcu’nun sunduğu  Kıbrıs'ta Sabah Programı’nda   güncel konuları değerlendiren ve özellikle faiz yasası ve askerlik yasası ile ilgili yaptığı çalışmalarla halkın takdirini toplayan  UBP milletvekili Mehmet Tancer’e  program sırasında gelen SMS’lerle tam destek belirtildi.

UBP Girne Milletvekili Mehmet  Tancer, bir vatandaşın “Maliye Bakanı olmalısınız. Zengin fakirin halinden ne anlar” sms mesajına ise “vatandaşın görüşüdür” yorumunu getirdi.

Program sunucusunun Lefkoşa siyasi kulis haberlerine dayanarak, ilerleyen süreçte gerçekleşecek olası bir kabine değişikliğinde Tancer’in Maliye Bakanlığı 'na  getirileceğine dair sorusunu üzerine UBP Girne Milletvekili Tancer, “bana hangi görevi verirlerse  ben onu yaptım, hiçbir zaman görevden kaçmam. 8 senedir Hukuk Siyasi işler komitesindeyim. Bakanlık yapamam diye bir olay yoktur en iyisini de yaparım ama hiçbir zaman başbakanı veya diğer kulis yapıcıları bakanlık isterim diye sıkıştırmadım” şeklinde konuştu.

Mehmet Tancer, bu açıklamalarının yanısıra Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın iyi arkadaşı olduğunu, “onun koltuğunda gözüm yoktur. Şerefim üzerine yemin ederim” sözleriyle vurguladı.