Görev süresini tamamlayarak emekliye ayrılan Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Müdürü Perihan Aziz, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer’e de veda ziyaretinde bulundu.

Kabulde konuşan Meclis Başkan Hasan Bozer, Perihan Aziz’in devletin “simgelerinden” olduğunu söyledi.

Perihan Aziz’in işini çok sevmesi, emeklilik hakkı kazanmasına rağmen ısrarla ve görev aşkıyla son güne kadar en iyi şekilde çalışmasıyla simgeleştiğini  vurgulayan Bozer, “Bir insanın aklını, gönlünü, ruhunu vererek nasıl çalıştığına örnek oldu” dedi.

Perihan Aziz’in TAK Yasası’nın geçmesi için gösterdiği çabaya tanık olduğunu dile getiren Bozer, kendilerinin de katkılarıyla ajansın şu anda çağdaş bir yasaya kavuştuğunu kaydetti.

Kamu görevlilerinin Perihan Aziz gibi görevini hakkını vererek en verimli ve faydalı bir şekilde yapmasıyla halkın da daha iyi hizmet alacağını dile getiren Bozer, “Kamudan şikayetlerin arttığı bu dönemde sizin tarzdaki kamu görevlilerini hep arayacağız” ifadelerini kullandı.

Bozer, devlete katkılarından dolayı Aziz’e hediye de verdi.

Perihan Aziz de, övgü dolu ifadeleri nedeniyle Bozer’e teşekkür etti ve “Bu sözlere  layık olmuşsam ne mutlu bana” dedi.

Her şeyin temelinin sevgi, saygı olduğunu ifade eden Aziz,  “İşinizi seviyorsanız, sorumluluk duygunuz varsa, kendinize saygınız varsa görevinizi en iyi şekilde yapmaya çalışırsınız. Ben hep bu duygularla çalıştım” diye konuştu.

“Görevine bir muhabir olarak başladığını, yıllarca meclis muhabirliği yaptığını, her türlü olayı izlediğini, merdivenleri teker teker  hatta bazılarını iki kez basarak çıktığını” anlatan Perihan Aziz, TAK yasası konusunda verdiği destekten ötürü de Bozer’e teşekkür etti.