Meclis Çalışanları Sendikası (Mec-Sen), bugün 10.00-11.00 saatleri arasında Meclis’te grev yaptı. Mec-Sen grev çerçevesinde Meclis önünde yaptığı basın açıklamasında zamları ve Kıbrıs Türk kadınına yönelik olumsuz ifadeler kullandığı gerekçesiyle Maliye Bakanı Ersin Tatar’ı protesto etti.

Mec-Sen’e, basın açıklaması sırasında Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) ve Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) temsilcileri de destek verdi.

Basın açıklamasının ardından sırasıyla Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) Kadın Kolları, Özkan Yorgancıoğlu başkanlığındaki CTP/BG’li milletvekilleri, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli de eylem yerine gelerek greve destek belirtti.

Mec-Sen Yönetim Kurulu üyesi Nazen Şansal sendikasının grev nedenini anlatan basın açıklamasını okudu.

Şansal, basın açıklamasına, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak başladı. Nazen Şansal, 8 Mart’ın sadece kutlanacak bir gün olmadığına işaret ederek, bu günün emekçi kadınların grev, eylem, mücadele ve hayatları pahasına kazanılan mücadele günü olduğunu kaydetti.

Şansal, zamlardan en fazla etkilenenlerin toplumsal roller ve mutfağı çevirme yükünü çeken kadınların olduğunu anlatarak, zamları protesto ederek,  kadınlar üzerindeki toplumsal, kültürel her tür baskının ortadan kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Şansal, Maliye Bakanı Tatar’ın kadınlara yönelik açıklamalarının kabul edilemez olduğunu savunarak, hiçbir emekçi kadının bir başka kadının emeğini çalmadığını belirtti ve açıklamaları nedeniyle Tatar’ı protesto etti.

Şansal, devletin kadını toplumsal rolü nedeniyle geriye iten yasalarda değişiklik yapılarak daha eşitlikçi bir yapı oluşturulmasını istediklerini de ifade etti.