Süt Endüstrisi Kurumu’nda süt toplayıcısı olarak çalışan Erdoğan Numan, görevinden istifa etti. Artan akaryakıt fiyatlarının bütçesini etkilemesi nedeniyle işini bırakmak zorunda kalan Numan, kurumun mazot parasını kendisine ödediğini ancak yapılan zamların hesaba katılmadığını iddia etti.
Numan, kurumun akaryakıt parası için ortalama bir rakam ödediğini ifade etti.
Güzelyurt-Lefke bölgesindeki hayvan üreticilerinin sütlerini toplayarak, kuruma götüren Numan, yıllardır bu işi yapıyordu.
Numan, mesleğini bıraktığı için üzüldüğünü ancak mazot fiyatlarının yükselmesi nedeniyle kendi birikimlerini de harcamak zorunda kaldığını anlattı.

Üreticiler endişeli

Güzelyurt-Lefke bölgesindeki hayvan üreticileri süt alımı sırasında Yukarı Bostancı’da bir araya geldi.
Erdoğan Numan’ın görevinden istifa ettiğini öğrenen üreticiler, kendi araçlarının bulunmadığını ve sütlerini kuruma götüremeyeceklerini söyledi. Üreticiler, bu durumdan dolayı mağduriyet yaşayacaklarına dikkat çekerek Numan’ın maddi zorluklarının kurum tarafından karşılanarak işine geri alınmasının sağlanmasını istedi.
Numan’ın süt taşıyıcılığını profesyonel şekilde yaptığını anlatan üreticiler, ürünün nasıl taşınması ve korunması gerektiğini bilmeyen kişilerin daha önce bu işte görev aldığını ve sorun yaşadıklarını belirtti. 










KAYNAK : KIBRIS