Malezya Havayolları ’na ait 298 kişi taşıyan ve Amsterdam'dan Kuala Lumpur ’a gitmekte olan bir yolcu uçağı, Ukrayna ’nın doğusunda düşürüldü.

FÜZEYLE VURULDU

Amerikan istihbarat yetkilileri, Hollanda ’nın başkenti Amsterdam ’dan Malezya ’nın başkenti Kuala Lumpur ’a gitmekte olan MH17 sefer sayılı Malezya Havayolları ’na ait Boeing 777 tipi uçağın karadan havaya atılan bir füzeyle vurulduğunun belirlendiğini açıkladılar.

Enkazı kilometrelerce genişlikteki bir alana savrulan uçaktakilerden kurtulan olmadı. Uçaktaki 298 kişiden 154'ünün Hollanda, 43'ü Malezya, 27'sinin Avustralyalı olduğu açıklandı. Uçakta Endonezya, Almanya, Belçika, Filipinler, İngiltere ve Kanada'dan yolcuların olduğu belirtildi.

Düşen uçaktaki yolcuların bir kısmı tarlalara savruldu. Bu fotoğraf dünya ajanslarına düştü

DÜŞÜRÜLEN UÇAĞIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

KİM DÜŞÜRDÜ?


Yaşanan olay bütün dünyada infial yarattı. Ukrayna ve Rusya birbirlerini suçlarken Batı ’nın tanımadığı bir referandumla bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanı İgor Strelkov, uçağın düştüğü dakikalarda paylaştığı “Az önce Ukrayna hükümetine ait bir nakliye uçağını vurduk. Sivil can kaybı yok” mesajını, yolcu uçağı olduğu anlaşılınca sildi. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya yanlılarının düşürdüğünü söylerken ayrılıkçılar, saldırıyı Ukrayna savaş uçağının gerçekleştirdiğini iddia etti.

UÇAĞIN DÜŞÜŞ ANI KAMERADA

SES KAYDI: SİVİL UÇAK VURMUŞUZ

Ukrayna Güvenlik Bakanlığı, ayrılıkçılar arasında geçen telefon görüşmesinin kaydını yayınladı. Konuşmaların içeriği, Malezya yolcu uçağının ayrılıkçılar tarafından vurulduğunu kanıtlar türden.

UÇAK DÜŞMEDEN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜ

SİVİL UÇAK VURMUŞUZ!

“Grek” ile “Binbaşı” lakaplı kişiler arasında geçen konuşmada yolcu uçağına ateşin ayrılıkçı güçlerden yana savaşan ve “Çernihino” kontrol noktasında konuşlanmış Kazaklar tarafından açıldığı söyleniyor. Telefon görüşmesinde ayrıca ilk keşif gurubunun uçağın düştüğü bölgeye ulaştığında yaşadığı şoku merkeze aktarıyor. Ukrayna kuvvetlerine ait AN-26 nakliye uçağı yerine sivil gördüklerini söylüyor. Her tarafta cesetler bulunduğunu aktarıyor. “Sivil uçak vurmuşuz” denildikten sonra konuşmacıları panik sardığı da ses tonlarından belli oluyor.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova'da hükümet yetkilileriyle yapacağı toplantı öncesinde, kazada hayatını kaybeden yolcular için saygı duruşunda bulundu.