Londra’da Vahşi Cinayet


İngiltere’nin başkenti Londra’da, bir ormanlık alanda alışveriş çantası içerisinde parçalanmış bir halde bulunan erkek cesedinin Musa Yakut (48) adlı, 2 çocuk babası Türk’e ait olduğu kaydedildi.

20 yılı aşkın bir süredir İngiltere’de yaşayan ve bir dönem boks hocalığı yapması nedeniyle halk arasında “Boksör Çetin” olarak bilinen Yakut’ın, Hıdır Aksakal (53) adını düzenlenmiş kimlik taşıdığı ifade edildi.

Sebebi henüz bilinmeyen bir cinayete kurban giden Yakut, daha öncesinde Avusturya ve Almanya’da yaşamıştı.



KAN DONDURAN CİNAYET

Vahşice işlenmiş cinayet, Epping Forest bölgesindeki ağaçlık bir alanda 9 Eylül Çarşamba günü akşam saat 19.00 sularında gezinen bir kişinin Yakut’ın cesedini, kafası kopmuş, bedeni ise parçalanmış bir halde Ikea’ya ait çanta(lar) içerisinde görüp polise haber vermesiyle ortaya çıkmıştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen polisler yaptıkları çalışmada, üzerinde fareler gezen çürümüş ve parçalanmış haldeki cesedin başının ise vücudundan ayrıldığını belirledi. Olay yerindeki incelemelerin ardından ceset, Walthamstow Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.


BAŞ DEDEKTİF YARDIM İSTEDİ

New Scotland Yard tarafından yapılan açıklamada, Metropolitan Polisi ekiplerince olaya ilişkin soruşturmanın devam ettiği ve cinayetle ilgili herhangi bir tutuklamanın yapılmadığı belirtildi.

İngiltere’nin Kent bölgesinde yer alan Margate şehrinde yaşadığı kaydedilen Yakut’ın, en son 17 Ağustos Pazar gününün erken saatinde Haringey’in Green Lanes semtinde görüldüğü kaydedildi.

Cinayet ve Ciddi Suçlar Masası Baş Dedektifi Jamie Piscopo, cinayetle ilgili olarak vatandaşlardan yardım istedi. Baş Dedektif Piscopo, olaya ilişkin bilgisi olanların Crimestoppers’u 0800 555 111 veya ilgili birime 020 8345 3715 numaralı telefondan bilgi vermeleri çağrısında bulundu.