Lefkoşa Başkent Lions Kulübü Derneği, Demokrasi Ortaokulu'nun ihtiyaçlarına ve maddi durumları zayıf olan öğrencilere gereken desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.  

Dernek'ten yapılan açıklamaya göre, Dernek yetkilileri  Demokrasi Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilere ayakkabı hediye etti.

Okul Müdürü  ile görüşen Dernek Başkanı Oya Ertuğruloğlu okulla ilgili olarak bilgi aldı ve ihtiyaç duyulan her konuda okula destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Öğrencilerle de sohbet eden Ertuğruloğlu onlardan tek isteklerinin eğitimlerine önem vermeleri  ve topluma faydalı birer birey olarak yetişmeleri olduğunu, bunun için  ihtiyaç duydukları her şeyi karşılamaya hazır olduklarını kaydetti.

Lefkoşa Başkent Lions Derneği ayrıca Şehitler haftasında da çeşitli etkinlikler düzenlediğini açıkladı. Buna göre, Lefkoşa Sönmezliler Ocağı karşısında bulunan şehitler anıtını ziyaret edilerek saygı duruşunda bulundu ve anıta çelenk konuldu.

Derneğin düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak davet edilen mücahit  Kamil Özkaloğlu'nun Kıbrıs'ta 1963 yılında başlayan olaylarla ilgili tarihi gerçeği soykırım olarak ilan etme çabaları olduğunu belirtti. Dernek  başkan ve yönetim kurulu üyelerinin soykırım çalışmalarında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledikleri kaydedildi.