Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Lefkoşa Belediyesi’ndeki grev devam ederken, grevdeki temizlik şübesi çalışanlarının bu gece temizlik kampanyası düzenleyeceklerini açıkladı.

Yazılı açıklamaısnda, “Lefkoşa Türk Belediyesi’ni içinden çıkılmaz duruma getiren; çalışanların maaşsız, sosyal güvencesiz ve kadrosuz çalıştırılmalarına göz yuman Cemal Bulutoğluları’nı göreve davet ederiz” diyen BES Başkanı Savaş Bozat, sendikanın bugünkü toplantısında greve devam kararının teyit edildiğini kaydetti.

Bozat, aynı toplantıda, “Lefkoşa halkını ve çalışanlarını hiçe sayan Belediye Başkanı Bulutoğluları’na örnek olması” dileğiyle halkın sağlığını tehdit eder duruma gelen çöplerin toplanması için temizlik şubesindeki üyelerinin bu gece çöp toplama kampanyası başlatması yönünde de karar alındığını bildirdi.

Ayni duyarlılığı ve sağduyuyu Bulutoğluları’ndan da beklediklerini belirterek, yasalara ve toplu iş sözleşmesine uyulmasını isteyen Bozat, temizlik kampanyasının bu gece saat 19.00’da sanayi atölyelerinde başlayacağını ekledi.