Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikler kapsamında başlatılan ücretsiz rahim ağzı kanseri taraması (smear testi) devam ediyor. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu himayesinde Sağlık Bakanlığı’nın katkılarıyla Poliklinik’de yer alan tarama, 2 Nisan’a kadar sürecek.

Rahim ağzı kanseri konusunda farkındalık yaratma amacıyla  “Kanserden Korkma Geç Kalmaktan Kork” sloganıyla düzenlenen tarama kampanyasından randevuyla yararlanılabilecek. Rahim ağzı kanserlerinin ve kanser öncesi (prekanseröz) lezyonların erken tanısı için yapılan tarama için (22 35 645) numaralı telefondan  randevu alınabilecek.

“KENDİNİZİ İHMAL ETMEYİN, TEST YAPIN”

Kampanyanın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, kadınlara kendilerini ihmal etmemeleri,  sağlıklarını düşünmeleri ve smear testi yaptırma çağrısında bulunmuştu.

“KIZ ÇOCUKLARINIZI DA DÜŞÜNÜN”

Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de, “Kadınlarımıza çağrı yapıyoruz; sadece kendilerini değil, kız çocuklarını da düşünerek HPV kontrolünden kaçınmasınlar” demişti.