Belediye Emekçileri Sendikası (BES)’in, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)’de  başlattığı grev devam ediyor. Sendika “7 maddelik protokolün 6’sında  uzlaşıya varıldı. Hizmet şemasının doldurulmasında pürüz var” derken; Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları da “Hizmet şemasında isimleri belirlememek kaydıyla protokolü imzalamaya hazırım” diye konuştu.

SONA GELİNDİ AMA…

BES Başkanı Savaş Bozat, dün saat 15.30’da protokol imzalamak üzere anlaşmaya varıldığını ancak LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları’nın  gelmediğini iddia etti.

7 maddelik protokolün 6 maddesinde uzlaşıya varıldığını, sadece hizmet şemasının doldurulmasında pürüz yaşandığını belirten Bozat, “Bulutoğluları o maddeyle ilgili de gerekeni yapacağını söyledi ancak protokolün imzalanmasına gelince ortadan kayboldu” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin protokole şahit olarak imza koyacağını ve Bulutoğluları’nı bulamayınca Bakan’a da haber verdiklerini anlatan Bozat, gelinen durumda greve devam etmekten başka seçenekleri bulunmadığını ifade etti.

Kadrolu memur personelin hizmet şemasının Belediye Personel Yasası’nın 52. maddesinde belirlenmiş olduğunu, bu nedenle Bulutoğluları’nın isim belirlenmesine karşı çıkmasına anlam veremediklerini ifade eden Bozat, “Bu yasal bir düzenleme ve kaçarı yok. Biz fazladan para istemiyoruz, sadece hakkımızı arıyoruz” diye konuştu.

Bozat, verdikleri rahatsızlıktan dolayı Lefkoşa halkından özür de diledi ve “içinde bulunulan çirkin durumun sorumlusunun Başkan Bulutoğluları olduğunu” savundu.

“HİZMET ŞEMASINA İSİM KONMAMASI KAYDIYLA İMZAYA HAZIRIM”

 Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ise, protokol çerçevesinde çalışanlara tüm haklarını vermeye hazır olduğunu, hizmet şemasının da belirlendiğini, ancak hizmet şemasındaki görevleri sendikanın doldurmak istemesi nedeniyle sorun yaşandığını söyledi.

Belediyede çalışacak idari personelin kimler olacağına sendikanın karar veremeyeceğini, bunun Belediye Başkanı’nın görevi olduğunu belirten Bulutoğluları, “Göreve verilecek kişilerin performansını ve sicilini değerlendirmek Başkanın görevidir” dedi

Bulutoğluları, sendikanın çalışanları haklarını korumakla yükümlü olduğunu, idari işlere karışma hakkı olmadığını vurgulayarak, “Biz üzerimize düşeni yaptık, tüm haklarını ve şemayı hazırlayıp sunduk. Ama sendika üzerine isimleri de yazmak istiyor. Böyle bir hakları olamaz” diye konuştu.

Bulutoğluları, hizmet şemasına isimlerin zaman içinde belirleneceğini, belediyenin başka görevleri ve sorumlulukları da olduğunu, sendikanın bu konuda yasal hakkı bulunmadığını anlattığını belirterek, “Dünyanın hiçbir yerinde belediyeleri sendikalar yönetmez” dedi.

Sendikanın gelinen durumu gözden geçirmesi halinde yanlış davrandığını anlayacağını söyleyen Bulutoğluları, bugüne kadar görüşmeden kaçmadığını, bundan sonra da kaçmayacağını kaydetti.

Bulutoğluları, “Hizmet şemasına isim konmaması kaydıyla 7 maddelik protokolü imzalamaya hazırım” dedi.

Bulutoğluları, sendikanın iddia ettiği gibi dün protokolü imzalamak için sözleşmediklerini, kendisinin iddia edilen saatte bir açılışta olduğunu ve kimsenin aramadığını sözlerine ekledi.