Lefke Vakfı yeni hastane inşası için de en uygun yerin Cengiz Topel Hastanesi’nin bugünkü yeri olduğunu bildirdi.

Vakıf Mütevelli Heyeti düzenlediği basın toplantısının ardından yazılı bir açıklama yaparak Güzelyurt İlçesi’nin yaklaşık 30 bin kişiyi barındıran ve 2 bucaktan oluşan bir ilçe olduğunu belirterek, nüfusunun 5’te 2’sinin Lefke, 5’te 3’ünün Güzelyurt bucağında oturduğunu kaydetti.

Her 2 bucakta da birer üniversite bulunduğu kaydedilen açıklamada, Cengiz Topel Hastanesi’nin inşa edildiği alanın Lefke Bucağı’nın doğusunda, Güzelyurt Bucağı’nın ise batısında yaklaşık her iki bucak merkezine eşit uzaklıkta bir yerde olduğu ifade edildi.

Açıklamada, “İlçenin en batısındaki Yeşilırmak ve en doğusundaki Serhatköy dikkate alındığı zaman yeni hastane inşası için de en uygun yer Cengiz Topel Hastanesi’nin bugünkü yeridir” denildi.

Açıklamada, “denize sıfır, yeşili bol, alanı geniş, hastaların her zaman ihtiyacını duyduğu huzur dolu ve Güzelyurt merkezin rutubetli havasından etkilenmemiş bir nokta olan” söz konusu yerin, bir hastanenin inşa edileceği yerin tüm özelliklerini taşıdığı için geçmişte “CMC Pendaia Hospital”ın buraya inşa edildiği hatırlatıldı.