Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Vodafone Mobile Operations Limited (KKTC Telsim) arasında ekim ayında imzalanan “Kuzey Kıbrıs’ın Turizm Tanıtımları” konusundaki işbirliği protokolü çerçevesinde hazırlanan “Kuzey Kıbrıs’a Hoş Geldiniz” broşürleri Ercan Devlet Havalimanı’ndaki stantlara yerleştirildi.

KKTC Telsim, bakanlığın “Kuzey Kıbrıs’a Hoşgeldiniz” sloganıyla hazırladığı broşürleri İngilizce ve Türkçe olarak bastırtarak, Ercan Devlet Havalimanı’nda gelen ve giden yolcu bölümünde bulunan statlara yerleştirdi.

Havalimanı’nda gelen ve gidecek yolcuların beklerken okuyabilecekleri cep kitapçığı şeklinde basılan broşürlerde, Kuzey Kıbrıs’ın tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri yanında gidilebilecek yerler hakkında da bilgiler veriliyor.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ve KKTC Telsim Genel Müdürü Ahmet Ulubay, bugün Ercan Havalimanı’nı ziyaret ederek, stantlara ilk kez yerleştirilen broşürlerini yerinde inceledi.

ÜSTEL

Turizm Çevre ve Kültür Balkanı Ünal Üstel incelemeleri sonrasında basına yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs’a Hoş geldiniz” broşürlerinin KKTC Telsim’le ekim ayında imzaladıkları protokol çerçevesinde gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, eksikliklerin giderilmesi, KKTC’nin tanıtımı ve turizmin geliştirilmesi için özel sektördeki bir takım firmalarla anlaşmalar yaparak, paylaşımlar yaptıklarını söyledi.

Turizmin ülkenin lokomotif sektörü olduğuna dikkat çeken Üstel, Türkiye’den ve Yurt dışından ülkeye gelen turistlerin ilk intibasının önemli olduğunu, bu sebeple de Ercan Havalimanı’nda bazı düzenlemelere gittiklerini belirtti.

Havalimanına ekranların yerleştirildiğini ve tanıtım filmleri gösterilmeye başlandığını, Kuzey Kıbrıs manzaraları yerleştirerek “hoş geldiniz” panoları asıldığını anlatan Bakan Üstel, bakanlıkları tarafından hazırlanıp, KKTC Telsim tarafından bastırılan “Kuzey Kıbrıs’a Hoş geldiniz” broşürlerinin de stantlara yerleştirildiğini kaydetti.

Yolcuları bagajını beklerken, Kuzey Kıbrıs ile ilgili tanıtıcı broşürlere göz atabileceklerini ve daha dışarıya çıkmadan nereye gidebilecekleri hakkında bilgi sahibi olabileceklerine dikkat çeken Üstel, stantlardan broşür eksildikçe bunun Turizm Information ofis tarafından takviye edileceğini sözlerine ekledi.

ULUBAY

Vodafone Genel Müdürü Ahmet Ulubay da, Kuzey Kıbrıs’ta sosyal sorumluluk çerçevesinde eğitim, çevre ve sağlık alanına gelecek nesillere yatırım yapmak amacıyla çeşitli desteklerde bulunduklarını, bu kapsamda turizme de destek vereceklerini söyledi.

Ülkenin bir turizm cenneti olabilecekken tanıtımının iyi yapılamadığına değinen Ulubay, TC ve yurt dışından gelen turistlere doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri tanıtmak amacıyla broşürler bastırdıklarını kaydetti.

KKTC’yi tanıtmayı kendilerine amaç edindiklerini vurgulayan Ulubay, Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’yla işbirliklerinin devam edeceğini belirtti.

Ulubay, daha güzel, gelişmiş bir turizm sektörü temenni etti.