Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Derneği’nden bir heyet, Van depremzedeleri için topladığı yardımları teslim etmek için Van’a gitti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, dernek genel başkanı Esat Altay başkanlığındaki heyet, toplanan maddi yardımların karşılığı çeki ve aynı yardımlarını Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a teslim etti.

Açıklamada heyetin dün Van’ın Seyrantepe ilçesinde Mevlana Kent ve Çadır kentlerinde incelemelerde bulunduğu ve beraberinde getirdiği giyim, gıda, çocuk bezi, çocuk maması ve battaniyeden oluşan toplam 36 koli yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerine dağıttığı kaydedildi.

600 evden oluşan Seyrantepe Mevlana Kent’in açılışına da katılan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Derneği Genel Başkanı Esat Altay, depremzedeler arasından 1974 Barış Harekatı Gazisi Hamit Kartal’a Mevlana Kent’te bir evin anahtarını teslim etti.

Açıklamada, Türk Kızılayı Genel Başkanı’nın her zaman Kıbrıs Türk Kızılayı’nın yanında olduğunu, maddi, manevi desteklerini sürdüreceklerini, ayrıca uluslararası kurumlara üyelik konusunda yaptıkları girişim ve desteklere de devam edeceklerini söylediği belirtildi.