Erdoğan, Suriye’de PKK-PYD dayanışmasına müsamaha göstermeyecekleri söyledi. Erdoğan, “Kimse bizi tahrike bizi yönelmesin. Atılması gereken adımı atarız” dedi.

Tayyip Erdoğan, Olimpiyat Oyunları’nın açılışına katılmak için gideceği İngiltere ziyaretinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye'deki son gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Suriye’de terör örgütünün kamplaşmasına ve tehdit unsuru olmasına müsaade etmeyiz. PKK-PYD dayanışması, farklı oluşumları yanlarına almasına müsamaha ile bakmamız, seyretmemiz mümkün değil. Konuyla ilgili bütün tedbirler alınmaktadır.

Suriye Ulusal Kürt Konseyi oluşturulması yanlış bir yaklaşımıdır. Suriye'nin toprak bütünlüğünün parçalanmasını, mezhepsel ve etnik çatışmaların başlamasını istemiyoruz. Kimse bizi tahrike bizi yönelmesin. Atılması gereken adımı atarız.”

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ''Zira şu anda bir Suriye Ulusal Konseyi var, adeta bunun karşısında ki buranın başında da bir Kürt kardeşimiz var. Bir Suriye Ulusal Kürt Konseyi oluşturulması yaklaşımı yanlış bir yaklaşımdır. Biz Suriye ile bir defa ne toprak bütünlüğünün parçalanmasını ne de orada yarın bir mezhepsel çatışma sürecinin başlamasını, ne de etnik bir çatışma sürecinin başlamasını istemiyoruz. Kaldı ki Kuzey Suriye sadece oradaki Kürt kardeşlerimizden oluşan değil, Türkü de var, Arap’ı da var. Bunlardan oluşan bir bölgedir. Ama asla bizi tahrike kimse yönelmesin. Tahrik oyununa da gelmeyiz, ama atılması gereken bir adım olursa terör örgütüne karşı bu adımı kesinlikle atarız. Bunu burada açık ve net söylemek durumundayım.''