Başbakan İrsen Küçük, dünyanın, KKTC’de de çok başarılı sporcular olduğunu fark etmesini beklediklerini söyledi.

Küçük, KKTC’de temaslarda bulunan TC Wushu Federasyonu ve Milli Olimpiyat yetkililerini kabul etti.

Bütçe görüşmeleri nedeniyle Meclis’te gerçekleşen kabulde, TC Wushu Federasyonu Asbaşkanı Önder Karan ve beraberindeki Çinli hocalara, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen eşlik etti.

KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen, KKTC ve TC Wushu federasyonlarının uluslararası alanlarda ülkeyi en iyi şekilde temsil edebilmek için ortak çalışma başlattığını belirterek, amaçlarının Wushu dünya federasyonuna üye olmak ve şampiyonalara katılmak olduğunu kaydetti.

TC Wushu Federasyonu’nun kendilerine destek verdiğini ve bu nedenle de Çin’den getirttikleri hocaları KKTC’li gençlerin hizmetine verdiklerini anlatan Gökbilen, eğitim seminerlerinin çok başarılı geçtiğini söyledi.

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de, sürekli gelişen spor dallarının arasına bir yenisinin eklenmiş olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, özellikle tekvando konusunda KKTC’nin belli bir yere geldiğini belitti.

“2012 yılında Dünya Tekvando şampiyonasının KKTC’de yapılacak olması büyük bir başarıdır” diyen Küçük, spor dallarında gösterilen başarılara örnekler verdi.

Küçük, sporda izolasyonun olmaması gerektiğini, sporun dostluk, kardeşlik ve becerileri aktarma platformu olduğunu ifade ederek, dünyanın, KKTC’de de çok başarılı sporcular olduğunu fark etmesini beklediklerini söyledi.

Hükümet olarak, gençlerin sportif faaliyetlerde bulunmasını her zaman desteklediklerini kaydeden Küçük, dünyadan ve AB’den de bu desteği beklediklerini ve çağrılarını değerlendirerek gençlerin KKTC bayrağı altında yarışmalara katılmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından TC Wushu Federasyonu Asbaşkanı Önder Karan, Başbakan Küçük’e anı tabağı hediye etti ve Çinli hoca kısa bir Wushu gösterisi yaptı.