Başbakan İrsen Küçük, sendikalar ve kuruluşların haklı oldukları konularda eylem yapmaları gerektiğini, aksi taktirde halkın yanlarında olmayacağını belirtti.

Başbakan İrsen Küçük, Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği yetkililerini kabulü sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplumsal Varoluş Hareketi’nin  başlattığı eylemde, sendikaların, bazı sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin, “UBP’nin koltuğu bırakması" taleplerinin bulunduğu belirtilerek, bu talebi ve eylemi nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Başbakan Küçük, UBP’nin koltuğu bırakma niyetinin olmadığını, UBP olarak her zaman halkın huzurunda olacaklarını söyledi.

Küçük,  2009 yılında Kıbrıs Türk halkı UBP’yi yüzde 44 oy oranıyla ve  26 milletvekilliyle tek başına iktidar yaptığını belirterek, bazı sendikaların ve bazı kuruluşların istemi üzerine hükümetlerin hareket etmeyeceğini ifade etti.

Eylem konusunda sendika ve kuruluşlara öneride bulunan Başbakan Küçük, “sendikalar ve kuruluşlarımız haklı oldukları konularda eylem yapsınlar, yoksa halkı yanlarında bulamazlar. İlk andan itibaren grev kararlarıyla yola çıktıklarında, her zaman yolda kaldılar. Sendika başkanlarına, bana her ziyaretlerinde bunun samimi olarak ikazını yapıyorum” dedi.

İrsen Küçük, ülkedeki sendikacılık anlayışının grev yaparak sonuç alınacakmış gibi değerlendirildiğini; özellikle  cılız, kurultaylarında küçük bir salonu dolduramayan ve halktan hiçbir zaman iktidar onayı almayan bazı siyasi partilerin grevi istismar etmeye çalıştıklarını ifade ederek, bu partilerin iktidara talip olduklarını ilan etmeye çalıştıklarını ancak durumu halkın  değerlendireceğini belirtti.

“KARNE VERMEMEK SUÇ”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın eylemleri çerçevesinde karne dağıtılmayacağını açıklaması ile ilgili bir soru üzerine ise Başbakan İrsen Küçük, bu sabah Milli Eğitim Gençlik Spor Bakanı Kemal Dürst’le görüştüğünü ve bazı karne verilecek okullar bulunduğunu söyledi.

Başbakan Küçük, öğretmenlerin yanlış yaptığını ifade ederek, karne vermemenin bir suç olduğunu belirtti.

Küçük, “Öğretmenlerimizden beklentimiz, devletten bir maaş alıyorlarsa, sadece derse girmekle bu maaşı hak etmek kafi değildir, tabii ki bunun yanında sınavlar vardır, karneler vardır, bu topyekûn bir bütündür, maaş bekliyorsanız, maaş çekiyorsanız, bu hizmetler gününde yapılması gerekir”  dedi.

SAĞDUYAYA DAVET

Öğretmenlerin eylemiyle ilgili dün yapmış olduğu açıklamaya da değinen İrsen Küçük, öğretmenleri bir kez daha sağduyuya davet ederek, öğrencileri ve çocukları cezalandırmamaları gerektiğini kaydetti. Küçük, öğretmenlerin yanlış yaptıklarını ve bu yanlıştan dönmeleri gerektiğini ifade etti.