Küçük nokta genç kadının hayatını kararttı: Burnumu yiyor

İngiltere'de 37 yaşındaki iki çocuk annesinin burunda çıkan nokta hayatını kararttı. Zamanla büyüyen nokta sonrası doktora giden genç kadın, noktanın kanserli bir tümör olduğu ve burnunun kesilmesi gerektiğini öğrendi.

Önce çıplak gözle zar zor fark edilebilen küçücük bir noktaydı, zamanla büyüdü. Genç kadın gerçeği öğrendiğinde ise şoke oldu. 37 yaşındaki iki çocuk annesi kadın, burnunun ucundaki küçücük noktayı fark ettiğinde onun ne olduğundan tamamen habersizdi. Gerçeği öğrendiğinde ise hayatı altüst oldu.

"ÇİL YA DA BEN OLDUĞU DÜŞÜNDÜ"

İngiltere'nin doğusundaki Cambridgeshire bölgesinde bulunan Peterborough kentinde yaşayan Mandy Pollard, burnunun ucunda küçük bir nokta olduğunu fark etti.İki çocuk annesi kadın, bu noktanın derisinde sonradan oluşan bir çil ya da ben olduğunu düşündü. Bu nokta zaman içinde gittikçe büyümeye ve zaman zaman kanamaya başladı.

BURNUNUN KESİLMESİ GEREKTİĞİNİ ÖĞRENDİ

Özellikle geceleri kanayan bu nokta, Mandy'yi endişelendirmeye başladı. Genç kadın, zaman kaybetmeden konusunda uzman bir hekimden yardım almaya karar verdi. Mandy doktora göründüğünde ise hiç beklemdiği bir yanıtla karşılaştı. Doktorlar kadına, burnundaki noktanın kanserli bir tümör olduğunu ve burnunun kesilmesi gerekebileceğini söyledi.

"HAYATI ALLAK BULLAK OLDU"

Kötü haber karşısında morali allak bullak olan kadın, İngiliz Daily mail gazetesine verdiği röportajda, "Doktorun bana bir krem vermesini ve burnumdaki küçük yaranın hemen geçmesini bekliyordum. Aklıma kesinlikle böyle bir şey gelmemişti" diye konuştu. Doktorun kendisine şimdi ameliyat olmadığı takdirde, 5 ila 10 yıl içerisinde burnunun tamamının kesilmesi ihtimaliyle karşılaşacağını söylediğini anlatan Mandy, aldığı haber karşısında şoke olmuş.

"TÜMOR BURNUMU YİYOR"

"Doktor bana bu tümörün burnumu yediğini söyledi. Bense olanlara inanamıyordum ve tam anlamıyla inkar halindeydim" diyen Mandy, "Böyle şeyler başkalarına olur diye düşünüyordum ama başkalarının değil benim başıma gelmişti. Benim gerçeğimdi" diye ekliyor. Mandy Pollard, geçen hafta bir operasyon geçirerek burnunun ucundaki kanserli bölgeyi aldırdı. Burnunun ucunda bir "delik" oluşan kadının, yüzünün yan kısmından deri alınarak burnunun ucuna eklendi. Mandy şu an endişeli bir bekleyiş içerisinde. Eğer operasyon başarılı geçtiyse, iki çocuk annesi kadın hayatına kaldığı yerden devam edebilecek. Ancak eğer operasyonda istenen sonuç elde edilememiş ve kanser hücrelerinin olduğu bölge tam olarak alınamadıysa, Mandy yeniden ameliyat masasına yatacak ve burnunun daha büyük bir parçası alınacak.

"GÜNEŞİN ZARARLI IŞIKLARINDAN KORUNUN"

Mandy, kendini hiç bu kadar kötü hissetmediğini ve tam anlamıyla dibe vurduğunu söylüyor. Evden neredeyse hiç çıkmadığını söyleyen kadın, tek yaptığı şeyin arabayla annesi ve babasının evine gitmek olduğunu anlattı. Burnunun ucunda koca bir yara izi olduğunu söyleyen Mandy, ışıklarda durmak zorunda kaldığında, kimsenin onu görmemesi için eliyle burnunu kapattığını söyledi. "Benim hikayem bir kişiyi bile bilinçlendirebilirse çok mutlu olurum" diyen kadın, herkesi tüm vücutlarını kremlemeleri ve güneşin zararlı ışınlarından korunmaları için uyarıyor.