Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ün öğretmenleri “cezalandırdığını” ileri sürerek, “KTOEÖS’le mutabakata varıldığı yazılı olarak açıklanmasına rağmen kasıtlı olarak öğretmenlere yasadışı kesinti yapılmıştır” dedi.

Tahir Gökçebel yazılı açıklamasında, sorunun para kesintisi olmadığını, “esas sorunun hükümetin tüm beceriksizliklerini öğretmenin omuzlarına yüklemek, rejimi ayakta tutmak için KTOEÖS’ün iç işleyişine oynayarak tertiplemeye çalışmak” olduğunu iddia etti. Gökçebel, öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanı’nın niyetini anladığını belirtti.

“Eğitim Bakanlığı’nın bu anlayışı değişene kadar mücadeleye devam edilecektir. Eğitim Bakanlığı talimatı ile Maliye Bakanlığı’nın yaptığı yasadışı kesintiler biran önce düzeltilmelidir” diyen Gökçebel, bu mağduriyetin giderilmemesi durumunda öğretmenlerin çok net cevap vereceğini kaydetti.

Gökçebel, bu amaçla Mağusa, İskele - Karpaz, Polatpaşa, Beyarmudu, Güzelyurt, Lefke, Girne, Lapta ve Esentepe okulları öğretmenlerinin katılımıyla yarın saat 15:00’de KTOEÖS’ten hareket edilerek, Maliye ve Eğitim bakanlıklarına “ihbarnameler” verileceğini; Cuma günü saat 14:00’te Lefkoşa, Haspolat, Değirmenlik, Gönendere ve Geçitkale okulları öğretmenlerinin katılımıyla yine KTOEÖS’ten hareket edilerek, Maliye ve Eğitim Bakanlıklarına “ihbarnameler” verileceğini duyurdu.