Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Şubat tatilinde karne vermeme eylemlerinin yüzde 100 başarışla gerçekleştiğini savunup eylemin tamamlandığını, bugünden itibaren her okulun kendi belirleyeceği kısa süre içinde karnelerin öğrencilere verileceğini açıkladı.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, konuyla ilgili olarak bugün yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çocuklar Şubat tatiline çıkarken karnelerini verecek iradeyi gösteremediğini iddia ederek, “Notları ve karneleri vermeme eylemimiz amacına ulaşmıştır” dedi.

Gökçebel, sendikanın eyleminin çocuklara karşı yapılmadığını, baştan itibaren öğrencileri mağdur etmekten, motivasyonlarını bozmaktan, eğitim haklarını kısıtlamaktan kaçındıklarını savunarak,  KTOEÖS’ün hedeflediği gibi eylemi “başarıyla tamamladığını” kaydetti.

Tahir Gökçebel, ileri sürdükleri “meslek liselerini ve toplumu dönüştürmeye yönelik baskı ve politikaların” kendi eylemleri sayesinde her evin tartışma konusu yapıldığını ifade ederek, “Bu haliyle karne eylemimiz yüzde 100 başarı ile tamamlanmıştır” dedi.

Gökçebel, öğretmenlere gösterilen kararlı duruş ve mücadelelerinden dolayı teşekkür ederek, öğretmenlerin aydın olmanın duyarlılığı ve toplumsal sorumluluğun gereğiyle, Haspolat Meslek Lisesi’ndeki mücadeleyle yapılmak istenenin masumane olmadığının ortaya çıkarıldığını kaydetti.

“Ülkemize dayatılan ve buralardaki işbirlikçi hükümetler eliyle hayata sokulan ekonomik, sosyal, siyasal politikaların devamı olan kültürel, dini dayatmalar toplumu yeni bir dönüştürme hamlesinin tamamlayıcısı olduğu anlaşılmıştır” iddiasında bulunan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, külliye kararının ortaya çıkması, okulların külliyeye taşınacağının belirtilmesi ülke kaynaklarının nasıl yağma ve talan edildiğini göstermesi yanında düşünülen dönüştürme hamlelerinin büyüklüğünü ortaya serdiğini ileri sürdü.

Gökçebel, KTOEÖS’ün, topluma yönelik dayatma ekonomik, sosyal, siyasal politikaları reddeden; toplumsal dokuya, sosyal yapıyı bozucu nüfus, kültür, dini baskıları kabullenmeyen bir duruşu ve bu duruşa bağlı mücadelesinin süreceğini kaydetti.