Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’nde yaşanan sorunlar nedeniyle eğitimin verimli ve sağlıklı verilemeyecek duruma geldiğini iddia etti.

KTOEÖS, okulda yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla bugün Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre Sendika Başkanı Gökçebel toplantıda yaptığı konuşmada, okuldaki fiziki altyapı olumsuzluklarının eğitim ve öğretimin sağlıklı biçimde yürütülmesini engelleyecek boyuta ulaştığını savundu.

Gökçebel, “Hizmetli sayısı ve öğrenci tuvaletleri yetersiz. Sınıflarda yeterli eğitim-öğretim materyali yok. Okul çevresinde ve bahçesinde öğrencilerin boş zamanlarını değerlendireceği masa tenisi, spor aletleri gibi aktiviteler yapabileceği sosyal etkinlik malzemeleri yok. Okulun fiziki yapısı gereği güvenliği yok. 30 bayan öğretmene bir tuvalet düşüyor. Resim dersleri için bir resim atölyesi yok” dedi.

Öğretmen ve öğrencilerin sorunların gölgesinde ders yapmaya çalıştığını, koşulların günden güne kötüleştiğini söyleyen Gökçebel, Eğitim Bakanlığı’ndan sorumluluklarını yerine getirmesini ve  sorunları çözüp eğitimin en verimli şekilde yapılması için gerekli ortamı sağlamasını istedi.

Gökçebel, sorunlara çözüm bulmaması halinde okuldaki öğretmen, öğrenci ve okul aile birliği ile çok daha ses getirici eylem yapma kararlılığında olduklarını kaydetti.

Gökçebel, şöyle devam etti:

“KTOEÖS tüm devlet okullarına ve çocuklarımıza sahip çıkma kararlılığındadır. Birçok devlet okulunda sorunlar yaşanmaktadır, okulların bütçesi yoktur, güvenlikleri sağlanmamaktadır. Halkımızı, velilerimizi ve öğrencilerimizi devlet okullarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı devlet okullarını sahipsiz bırakmıştır.”