KTAMS, hükümete çağrı yaparak, özelleştirmeyle ilgili yasa tasarısının ivedilikle geri çekilmesini istedi.

Aksi takdirde özelleştirmelerin yapılması ile artık parası olanın hizmet alabileceği bir yapı oluşacağını savunan KTAMS, şirketlerin sosyal adalet dengesini hiçe sayarak fiyat politikası belirleyeceğini ve halkın büyük bir mağduriyet yaşayacağını öne sürdü.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, elektrik üretiminde bulunan özel şirket AKSA’nın ek protokolle garantili alım miktarının artırılması talebinin, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla reddedildiğini söyleyerek, bunun üzerine AKSA’nın üretimi kısa bir süre de olsa durdurduğunu ve ülkede elektrik sıkıntısı yaşanmasına sebep olduğunu belirtti.

Bu olayın elektrik üretiminin ve kamusal alanların özel bir şirkete tekel oluşturacak bir şekilde devredilmesi ile şirketin dilediğini yapabileceğini gösterdiğini ifade eden Kaptan, “fiyatları artırmak istediğinde karşısında kimse duramayacak ve halk mağdur olacaktır” dedi.

Kaptan, garantili alım sözleşmesine rağmen, yani her ürettiğinin devletçe satın alınmasının garantisinin verildiği ve parasının ödendiği bir dönemde, AKSA şirketinin devamlı zarar gösterip bu ülkeye bir kuruş bile vergi vermemesinin de manidar olduğunu söyledi.

Kamusal alanların özelleşmesi ile şirketlerin “Benim istediğimi yapmazsanız bende size hizmet sunmam” anlayışının oluşacağının gün gibi ortada olduğunu savunan Kaptan, bundan dolayıdır ki halkın her kesiminin eşit bir şekilde yararlanacağı kamusal hizmetlerin özele devredilmemesi gerektiğini kaydetti.