KTAMS Kadın Bürosu, yaptığı yazılı açıklamayla Maliye Bakanı Ersin Tatar'ı, Kıbrıslı Türk kadınlarla ilgili söylemlerinden dolayı eleştirdi.
 
Açıklama şöyle:


"Kıbrıslı Türklerin son iki yıldır ekonomik haklarının budandığı, özellikle kadınların her geçen gün yoksullaştırıldığı, ev içi emeklerinin göz ardı edildiği bu günlerde Sayın Tatar’ın, ırkçılık dolu bir söylemle biz kadınları küçümsemesini esefle kınıyoruz.

Ev içi emeğin, sosyal haklardan yoksun bırakılmasını göz ardı edip Kıbrıslı Türk kadınını kendi kendine yetersiz, başka bir kadının emeğini sömürür gibi göstererek yaşadığı ve temsil ettiği toplumunu küçümseyen bir Bakanımız olmasından utanç duyuyoruz.
  
Maliye Bakanı Ersin Tatar ülkemiz koşullarını yurt dışında en iyi ve objektif bir şekilde anlatacağına, kötü yönetimlerini örtbas etmek ve yaptıklarına kılıf hazırlarcasına Kıbrıslı Türk kadınını aşağılamaya çalışmış, ırkçı ve çirkin bir yaklaşımla sanki Kıbrıslı Türk Kadınını hiç bir şey üretmeyen bir kitle gibi göstermiştir. Ama unutmamalıdır ki Kıbrıslı Türk kadını tarihin her döneminde her koşulda her ortamda  ev dışı ve ev içi üretime büyük katkı koymuştur.

Toplumunu yeterince tanımayan Ersin Tatarı kınıyor ve yurtdışında boş boş konuşup Kıbrıslı Türk kadınını aşağılayıp makam koltuğunu işgal edeceğine kendisini özel işinin başına dönmesine davet ediyoruz.

 

 

KTAMS - KADIN BÜROSU"