KTAMS, DEV-İŞ ve TÜRK-SEN, Sosyal Sigortalar, Sosyal Güvenlik ve İhtiyat Sandığı Yasaları’nı Anayasa Mahkemesi’ne götürdüklerini belirterek, yasalara göre mahkemeye intikal eden konularda tarafların olumlu veya olumsuz beyanat veremeyeceğini hatırlatarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü’nün açıklamalarını eleştirdi.

Üç sendika adına KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan imzasıyla yapılan açıklamada, sendikaların grev ve eylemlerine rağmen söz konusu üç yasanın meclisten oyçokluğuyla geçtiğini hatırlatarak, yasalar karşı direnç ve duruşlarının değişmediğini ve üç sendikanın yasaları Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğünü kaydetti.

Kaptan, açıklamaları nedeniyle bakan ve müdürü “hukuk tanımaz” diye niteleyerek, “Bu yasaların dayatma olduğu ve hak budamadan başka hiçbir şey işe yaramayacağı görüşündeyiz. Ülkenin ve sistemin çökme nedenleri ortada dururken primleri artırmakla, yaşı ileriye atmakla ve sosyal hakları geriletmekle sorunun çözülmesi mümkün değildir. Sosyal dengeleri bozacağına ve çalışanların sorunlarına yeni sorunlar katacağına inandığımız bu yasalar hakkında kararın verileceği yerin mahkemelerimiz olduğuna inanmaktayız” dedi.

Kaptan, bu tür beyanatların sürmesi halinde her türlü yasal haklarını kullanacaklarını da bildirdi.