Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin “zam şampiyonu” olduğunu iddia etti.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yazılı açıklamasında, bir yandan asgari ücrete sıfır zam, maaşlara sıfır artış öngörüldüğünü ve Başbakan İrsen Küçük’ün fedakarlık istediğini; değer yandan da çalışanların belini bükecek zamlar yapıldığını ifade etti.

Son olarak 65 oktan benzine yüzde 3.03, 97 oktan benzine yüzde 2.98, Euro dizele yüzde 2.28 zam yapıldığını, bunun doğal sonucu olarak alım gücünün daha da azalacağını belirten Kaptan, Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın “hayatın ucuzladığına”  ilişkin açıklamasına da atıf yaparak şunları kaydetti:

“İktidara geldiğiniz Nisan 2009’dan bugüne 95 oktan benzine yüzde 70, Euro dizele yüzde 69.72, tüp gaza yüzde 74.09, doktor muayene ücretlerine yüzde 16.48, dana etine yüzde 40.53, kuzu etine yüzde 25.1, tavuğa yüzde 28.46 zam yaptınız. Sizin ucuzluktan anladığınız bu mudur..!”

Başbakan İrsen Küçük’ün brüt 9 bin 571 TL maaşına ek olarak yüzde 25 (2 bin 392 TL) tahsisat alarak fedakarlıktan bahsetmesinin  çalışanla dalga geçme anlamına geldiğini ifade eden Kaptan, “Fedakarlık önce çalışandan değil sizlerden başlamalıdır” dedi.

“Son yapılan zamlar, UBP hükümeti iktidardan gitmedikçe emekçilerin rahata ermeyeceğini bir kez daha gösterdi” diyerek hükümeti “halk düşmanı” diye niteleyen Kaptan, mücadelenin süreceğini ekledi.