Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Hükümet’in derhal devrilmesi gerektiğini savundu ve sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerle hep beraber ayağa kalkılması gerektiğini iddia etti. Çakıcı, TDP’nin sendika, sivil toplum örgütleri ve diğer siyasi partiler hazırsa üzerine düşeni, Meclis’ten çekilmek dahil yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), kamu çalışanlarının terfi ve tayinlerini düzenleyen 44/2006 sayılı Yasa’nın uygulanmamasından mağdur olan tüm üyeleriyle ilgili hukuk yoluna başvurmakta kararlı olduğunu bildirdi ve konunun meclis gündemine getirilmesini istemek için TDP’ye ziyaret gerçekleştirdi.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, TDP’ye bugünkü ziyaretlerinde, mağduriyet yaratan 44/2006 sayılı Yasa konusundaki sıkıntıların TDP tarafından Meclis gündemine getirilmesini talep etti.

Ahmet Kaptan, Ulusal Birlik Partisi (UBP)’nin insanları aldatarak, yalan söyleyerek Hükümet olduğunu öne sürerek, UBP’nin ülkedeki sorunları çözmeyi bir yana bırak çözmeye yönelik vizyonu bile olmadığını ileri sürdü.

Kaptan, UBP’nin 44/2006 sayılı Yasayı uygulamamakta ısrar ederek hukuku yok saydığını iddia ederek, sendika olarak hukuk yoluna başvurduklarını, hukuk sisteminin çöktüğüne inanmadıklarını, bu konuda mağdur olan her üye çalışanın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ise, Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, Partisinin Kuzey Kıbrıs’ın hukuk ile yönetilmesini her zaman istediğine işaret ederek, sorun, sıkıntı ve zaman zaman herkesi şok eden kararlar verse de hukuktan başka dayanak olmadığını belirtti.

Çakıcı, “karşıda faşist bir yönetim var” iddiasıyla UBP’nin hukuka uymayarak özveriyle çalışanların haklarını budamaya kalktığını; kamu reformu yasası ile kamu sendikalarını; öğretmen yasası ve nakil tüzükleriyle öğretmenler sendikalarının yok edilmek istendiğini ileri sürdü.

Mehmet Çakıcı, ülkede yeni gazete, televizyonlar kurulduğunu, sarı sendika kurma çalışmaları olduğunu, meslek liselerinin imam hatip liselerine dönüştürülmeye çalışıldığını savunarak, tüm bunlarla yapılmak istenenin yeni bir hayat tarzı yene bir halk yaratmak olduğunu söyledi.

TDP’nin bunlara karşı olduğunu vurgulayan Çakıcı, tüm bunlar olurken emeğiyle geçinenlerin yoksullaştığı, buna karşılık küçük bir zümrenin refah içinde yaşadığını ifade etti.

Mehmet Çakıcı, tüm bunlara karşı yapılması gerekenin bütünlüklü mücadele etmek olduğunu, bunun ilk adıma olarak da Hükümet’in derhal devrilmesi gerektiğini savundu ve sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerle hep beraber ayağa kalkılması gerektiğini iddia etti.

Çakıcı, TDP’nin sendika, sivil toplum örgütleri ve diğer siyasi partiler hazırsa üzerine düşeni, Meclis’ten çekilmek dahil yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Çakıcı, hukuk yolu ile mücadelenin de bütünlüklü mücadelenin bir parçası olduğuna dikkat çekti.