İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ”Balyoz Planı” davasında tanık olarak dinlenilmek üzere çağrılan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve emekli Korgeneral Köksal Karabay, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki duruşma salonuna geldi.

Balyoz davası kapsamında tanık olarak dinlenmek üzere çağrılan eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu ifade için Silivri'deki mahkemeye gitti.

Büyükanıt ve Kalyoncu saat 09. 30'da Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan duruşma salona girdi. Bekir Kalyoncu ve Yaşar Büyükanıt araçlarıyla cezaevi içine giriş yaptıktan sonra duruşma salonuna girdiler.

Yapılan tebligata göre öğleden önce Yaşar Büyükanıt ve Bekir Kalyoncu dinlenecek, öğleden sonra da İnternet Andıcı Davası'nın tutuklu sanığı İlker Başbuğ dinlenecek.

'OLAĞANÜSTÜ BİR ŞEY HİSSETMEDİM'

Duruşmada tanık olarak Kalyoncu'nun dinlenilmesine başlandı. Kalyoncu ifadesinde 1.Ordu Plan Semineri sonuç raporunda olağanüstü bir şey hissetmedim. Hiyerarşik yapılanmada bürokratik bir işlem gereği imzaladım. Ordunun bir talebi var mı yok mu ona baktım. Yapılan seminerler oyun ve senaryodan ibarettir.

15 ŞUBAT'TA DİNLENMELERİNE KARAR VERİLMİŞTİ

Balyoz Davası'na bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi 15 Şubat günü aldığı ara karar gereği eski Genelkurmay Başkanları emekli Orgeneraller İlker Başbuğ ve Yaşar Büyükanıt ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun dinlenmesine karar vermişti. Mahkeme heyeti, Kalyoncu ve Büyükanıt'ın 5-7 Mart 2003 tarihinde 1. Ordu Komutanlığı'nca yapılan dava konusu plan seminerine ilişkin düzenlenen Genelkurmay Bakanlığı sonuç raporunda imzaları bulunması, Başbuğ'u da Ocak 2003 tarihli mesaj formunda imzaları olmaları nedeniyle tanık olarak çağırmıştı.