Merkezi Cezaevi’nde E Koğuşu’nda önceki gün, doğaya aykırı cinsi münasebette bulundukları tespit edilen hükümsüz tutuklu Sadıq Abdul ile mahkum Salim Zambaklı, yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı. Olay, diğer mahkumlar arasında da tepkiye yol açtı.

   Mahkeme, aleyhlerine “doğaya aykırı cinsi münasebet” suçuyla ilgili olarak dava getirilecek olan Nijeryalı Sadıq Abdul ve Salim Zambaklı’nın davaları görüşülene dek her halükarda 1 ayı aşmayacak süre Merkezi Cezaevi’nde beklemelerine emir verdi.

   Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Fügen Ulutekin’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü ve zanlılar Sadıq Abdul ve Salim Zambaklı avukatsız olarak hazır bulundu.

    Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ömer Taşbel, mahkemede iddia makamının tanığı olarak yeminli şahadet vererek olguları aktardı.

   Polis memuru Taşbel, zanlı Sadıq Abdul ve Salim Zambaklı’nın Merkezi Cezaevi’nde meydana gelen “doğaya aykırı cinsi münasebet” suçuyla methaldar olduklarını kaydetti.

   Merkezi Cezaevi’nde 29 Ocak 2012 tarihinde saat 15:00 sıralarında E Koğuşu’nda zanlılar Sadıq Abdul ve Salim Zambaklı’nın doğaya aykırı şekilde cinsel ilişkiye girdiğinin tespit edildiğini belirten polis memuru Taşbel, zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

   Sadıq Abdul’un yaklaşık bir hafta önce sirkat suçundan dolayı hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiğini, Salim Zambaklı’nın ise işlediği çek sahteleme suçu nedeniyle 10 aydır cezaevinde cezasını çektiğini vurgulayan Ömer Taşbel, zanlıların mahkemenin uygun göreceği şartlarla teminata bağlanmasını talep etti.

   Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, Sadıq Abdul ve Salim Zambaklı’nın davaları görüşülene dek her halükarda 1 ayı aşmayacak süreliğine Merkezi Cezaevi’nde beklemelerine emir verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:KIBRIS GAZETESİ