Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Çocuk Onkoloji Hastanesi yapılması için düzenlenecek açık artırmaya dünyaca ünlü yıldızların gönderdiği imzalı hediyeler ambargoyu deldi.

KKTC’de geçtiğimiz aylarda bir çocuğun kanserden ölmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün talimatıyla, hastane yapılması amacıyla “50 ünlü” projesi hayata geçti. Bunun için; başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere birçok dünyaca ünlü isme yardım mektupları yazıldı. Mektuplarda “siyasi amaç güdülmediği” ve sağlık için yardım istendiği belirtildi ve “Gönderilecek imzalı eşyalarının açık artırma ile satılacağı ve gelirinin Onkoloji Hastanesi yapımında kullanılacağı” vurgulandı.

Demirel şapkasını gönderdi
Mektuba ilk cevap 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den geldi. Yardım kampanyasına destek vermekten mutluluk duyacağını ifade eden Demirel, fötr şapkalarından birini imzalayarak KKTC’ye gönderdi. Demirel’in ardından yardım kampanyası için ‘imzalı forma’ yağdı. Kampanyaya Real Madrid, Arsenal, Beşiktaş, Sevilla, Valencia, Liverpool, Tottenham, Basketbol A Milli Takımı, Mclaren Mercedes, Chelsea, Ferrari, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor gibi takımların yanısıra Beşiktaş gutbolcusu Ricardo Quaresma, Atletico Madrid oyuncusu Arda, Fenerbahçeli Alex ve F1 pilotları Alanso, Massa ve Vetel imzalı forma ve şapkalarını gönderdi.

Rumlardan sakladılar
Milliyet’e, “Bu imzalar ve eşyalar insanlığın ambargo dinlemediğinin bir göstergesidir” diyen Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, “Bu insanlığın ölmediğinin bir göstergesidir. Kıbrıslı Türklerin sesine kulak verenlere şükranlarımızı sunuyorum” dedi. Gelen eşyalar Nisan 2012‘de düzenlenecek açık artırma ile satılacak. Etkinlikle ilgili başlatılan kampan-yanın Rumların engellemesine takılmaması için bugüne kadar saklandığı da öğrenildi.

8 milyon açık var!
KKTC’de Onkoloji Hastanesi yapılması için bütçede 4 milyon TL ayrıldı. Ancak binanın yapılması için 12 milyon TL’ye ihtiyaç var.