Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 28 Şubat - 5 Mart tarihleri arasında alçak basınç sistemi ile periyodun ilk yarısında soğuk ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altında kalacak.

Meteoroloji Dairesi Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre hava yarın çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak; Çarşamba parçalı çok bulutlu ve yer yer sağanak, yüksek dağlık kesimler öğle saatlerinden sonra karla karışık hafif yağmurlu; 1 Mart Perşembe günü ise parçalı çok bulutlu, birara yer yer hafif sağanak geçecek.

Hava, 2 ve 3 Mart tarihlerinde parçalı az bulutlu olacak, ancak sabah saatlerinde don olayı görülecek. Hava 4 ve 5 Mart tarihlerinde ise açık az bulutlu, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu geçecek.

En yüksek hava sıcaklığı; iç kesimler ve sahillerde, yarın ve periyodun ikinci yarısında16 - 18 derece, diğer günlerde ise azalarak 10 - 12 derece dolaylarında seyredecek.

Rüzgar periyodun ilk günlerinde güney ve batı, diğer günlerde kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, periyodun ilk yarısında yer yer kuvvetli, yarın ve Çarşamba kısa süre fırtına şeklinde esecek.