ARİFE ADALI: ''BİZ (ŞEHİTLER) ONLAR SAYESİNDE BURALARI GEZİYORUZ''

Hava, Kara, Deniz Şehitleri ile Çanakkale Şehitleri'ni anma gününde vatandaşlar, Mehmetçikle Mücahit'in omuz omuza yattığı Girne Boğaz Şehitliği'ne akın etti.

Özellikle, turlarla Türkiye'den KKTC'ye gelen vatandaşlar, gün nedeniyle şehitliği ziyaret ederek, şehitler için dua okudu.

Boğaz Şehitliği'ndeki resmi törenin hemen ardından, şehitliği ziyaret eden vatandaşlar, dualarının ardından, şehitlikte hatıra fotoğrafı çektirdi, şehitlik girişindeki yazıları merakla okudu.

Denizli'den gelen 15 kişilik grubun başkanlığını yapan Arife Adalı, AA'ya yaptığı açıklamada, cuma günü geldikleri KKTC'de, bugünkü gezi programlarına, özellikle şehitliği ziyaret edip dualarla başlamak istediklerini söyledi.

Resmi töreni gördüklerini ve çok duygulandıklarını ifade eden Arife Adalı, ''Kıbrıs bizim yavru vatanımız, çok askerimiz, mücahidimiz şehit olmuş. Onların ruhuna hepimiz Fatiha okuyoruz. Grup olarak hepimiz çok duygulandık. Biz onlar sayesinde buraları geziyoruz, ruhları şad olsun'' dedi.

KKTC'de asker yakınları olduğunu, onu da birliğinden alıp gezdirdiklerini kaydeden Adalı, akşam Denizli'ye döneceklarini belirtti.

1974 şehitlerinin yattığı Boğaz şehitliğinde, 301 Türk Silahlı Kuuvvetleri (TSK) mensubu, 26 da Mücahit (Kıbrıs Türkü) olmak üzere 327 şehit yatıyor.

TSK personelinden 18'i subay, 15'i astsubay, 264'ü erbaş ve er, 4'ü ise meçhul asker. Mücahitlerden ise 1'i meçhul asker.