Jandarma Mardin-Diyarbakır arasında bomba yüklü bir aracı durdurdu. Bu sırada kaçan iki PKK’lı sığındıkları köyde, dört kişiyi rehin aldı. Rehinelerin kurtarıldığı operasyonda bir PKK’lı öldürüldü, diğeri ise yaralı yakalandı.

MARDİN’DEN Diyarbakır yönüne giden bir otomobilin bomba yüklü olduğunu belirleyen güvenlik güçleri, aracı takibe aldı. Mardin-Diyarbakır karayolunun 20’nci kilometresindeki Seyhan Jandarma Karakolu kontrol noktasında önlem alan güvenlik güçleri, araca ’dur’ ihtarında bulundu. Bunun üzerine otomobilde bulunan 2 kişi araçtan inerek, arkalarından gelen ve kendilerine takip başka bir araca binerek, hızla Diyarbakır yönüne doğru kaçtı.

4 kişiyi rehin aldılar

Güvenlik güçleri alarma geçerek takibe aldığı otomobil, karayolunda kıstırılınca, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Aktepe köyüne girdi. Burada araçtan inen teröristlere güvenlik güçleri yeniden ’teslim ol’ çağrısında bulundu. Çağrıya ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada bir terörist yaralı olarak yakalanırken diğeri köyün içine kaçtı ve burada girdiği bir evde 4 köylüyü rehin aldı.

Helikopterle timler indirildi

Rehin alma olayı üzerine Diyarbakır’dan gelen Jandarma ve polis Özel Harekat Timleri köye helikopterle indirildi. Güvenlik güçleri burada girdikleri çatışmada teröristi öldürdü, rehin alınan köylüler ise kurtarıldı. PKK’lılarla birlikte üç Kalaşnikof tüfek ve bir tabanca ile bombalar ele geçirildi. Aktepe köyünde başka teröristler olma ihtimaline karşı operasyonlar sürdürülürken, köye giriş ve çıkışlar durduruldu. Köye ayrıca çok sayıda ambulans sevkedildi.

150 kilo bomba

PKK’lıların Mardin’in Seyhan Jandarma Karakolu kontrol noktasına yakın yerde terk ettikleri araçta bomba uzmanları arama yaptı. Karayolu her iki yönde trafiğe kapatılarak yapılan aramada, araçta tüplere bağlanmış ve patlatılmaya hazır durumda 150 kilo bomba bulundu.

ULUDERE’DE ÇATIŞMA

Şırnak’ta çatışma: 2 asker şehit, 10 pkk’lı öldürüldü

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi kırsal kesiminde güvenlik güçlerinin düzenlediği hava destekli operasyonda, güvenlik güçleri PKK’lı teröristlerle sıcak temas sağladı. Saatlerce süren çatışmada Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kurt şehit oldu, 4 asker de yaralandı. 10 PKK’lı teröristin öldürüldüğü operasyonda çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi.

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Irak sınır kesiminde bir grup PKK’lının eylem hazırlığında olduğu istihbaratı yapan güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu alanı tespit etti. Bugün öğlen saatlerinde Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde bölgeye hava destekli geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Sikorksy helikopterlerle bölgeye indirilen özel eğitimli birlikler, kalabalık terörist grubuyla sicak temas sağladı. Çatışmada, 10 PKK’lı öldürülürken, Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile Uzman Çavuş İbrahim Kurt şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Bölgeye sevk edilen takviye birliklerle teröristlerin kaçış noktaları tutulmaya çalışılırken, çatışmanın yer yer sürdüğü belirtildi. Kobra tipi helikopterlerin PKK’lıların bulunduğu ve kaçış alanlarını yoğun ateş altına aldı.

Osmaniyeli olan şehit 31 yaşındaki Çavuş İbrahim Kurt’un evli 2 çocuk babası, Erzincan nufusuna kayıtlı şehit Jandarma kıdemli Üstçavuş Murat Bayram’ın da Esra Bayram ile evli çiftin 3 yaşında Berke adında erkek çocukları olduğu öğrenildi.