KÜÇÜK KADIN SIĞINMA EVİ OLUŞTURULMASI DÜŞÜNCELERİ BULUNDUĞUNU BELİRTTİ

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’nden bir heyet, Kadınlar Günü dolayısıyla Başbakan İrsen Küçük’ü ziyaret etti.

Heyetin Küçük’ü ziyaretinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ile UBP Gazimağusa Milletvekili Afet Özcafer de hazır bulundu.

Görüşmede konuşan Birliğin Lefkoşa Merkez Yönetimi Asbaşkanı Halide Tunceri, Başbakan Küçük’ün kadına verdiği değeri bilerek onunla görüşmek istediklerini söyledi.

Kadın sorunlarının daha fazla üzerinde durulmasını istediklerini belirten Tunceri, sorunların  çözülmesi ve kısa zaman içinde düzlüğe çıkılmasını arzu ettiklerini ifade etti ve Kıbrıs Türk kadınının bunu hak ettiğimi belirtti.

Kıbrıs Türk kadınının milli mücadelenin yarısı olduğunu kaydeden Tunceri, kadınların  erkeklerle birlikte yürüttüğü mücadele ile bugünlere gelindiğini söyledi.

Tunceri, kadınların haklı talepleriyle ilgili sorunların devletin tüm kadroları ile işbirliği içinde organize bir şekilde çözülmesini istediklerini dile getirdi.

Tunceri, öne çıkarılmasını istedikleri ve Başbakan Küçük’e yazılı olarak da sunduğu  konuları ise şöyle sıraladı.

"İdari kadrolardaki kadın sayısının artırılması, çalışan annelerin çocukları için kurumları bünyesinde kreş imkanlarının sağlanması, sosyal ve ekonomik yönden kadının kalkındırılması için gerekli programların hayata geçirilmesi, kadınların okur yazarlık sorununun ortadan kaldırılması, aile eğitimine önem verilmesi, kadın sığınma evlerinin yaygınlaştırılması, kadının şiddetten korunması, yaşlılar evi projelerinin insana değer veren vizyon ile hayata geçirilmesi, aile yasasının günün değerlerine göre hayata geçirilmesi".

KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük de, Kadınlar Birliği’nin ülkenin en köklü ve eski kadın kurumlarından bir olduğunu söyledi  ve Kadınlar Birliği’nin milli mücadele yıllarının her kademesinde bulunduğunu ve milli mücadeleye çok katkı yaptığını belirtti.

“Sizlere saygımız büyük, isteklerinizi emir telakki ederiz” diyen Küçük, Kadınlar Birliği’nin dengeli bir kurum olduğunu ve isteklerinin kendilerinin yapmak istedikleri ve planladıklarının dışında olmadığını ifade etti.

Türkiye’ye gittiklerinde orada belediyelerin kadınlara verdiği hizmetleri gördüklerini bunları KKTC’ye de taşımak istediklerini anlatan Küçük, kadın sığınma evinin bunlardan biri olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin bu konuda çalışma yaptığını ve yer arayışında olduğunu söyleyen Küçük, Türkiye’deki yetkililer ile de bu konularda yakın temas içinde olduklarını, sürekli fikir alış verişinde bulunduklarını, onların deneyimlerinden yararlandıklarını  ifade etti.

Siyasette ve yönetim mekanizmasında daha fazla kadının yer almasını  kendilerinin de istediğini söyleyen Küçük, bu konuda kadınlara büyük görev düştüğünü, kadınların nüfusun yarısını oluşturduğunu  ve kadın adaylara oy vererek onları yüksek mevkilere getirebileceklerini belirtti.