K.T. İnşaat Taşeronları Birliği, Çalışma Bakanlığı ile birlikte, kayıt dışılıkla mücadele çalışmalarını artırarak devam ettireceklerini açıkladı.

K.T. İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca yaptığı açıklamada, muhaceret aflarının bittiği 6 Şubat tarihinden bir hafta sonra başlayan denetimlerin etkisini göstermeye başladığını belirtti.

Amca, 23 gün gibi kısa bir sürede yapılan denetimlerde, 234 işyerinin denetlendiğini ve 735 kişinin kontrol edildiğini belirterek, kontroller sırasında kayıt dışı olarak çalışan sayısının 70 kişi olarak tespit edildiğini söyledi.

Çalışma Bakanlığı ile Taşeronlar Birliği arasında yapılan rutin toplantılardan elde edilen bilgilere göre, 104 bin TL para cezası kesildiğini belirten Amca, “Kayıt dışı işçi çalıştırdığı tespit edilen işyerleri, para cezası dışında ihalelere katılamama ve işçi getirememe cezalarına da çarptırılmışlardır” dedi.

Çalışma Bakanlığı bünyesinde kurulan Alo 102 ihbar hattının da devreye girdiğine işaret eden Amca, Taşeronlar Birliği bünyesinde bulunan 22 88 373 numaralı ihbar hattının da, kayıt dışılıkla mücadelede yardımcı olduğunu belirtti.