Yağışın en fazla Güzelyurt bölgesinde etkili olduğunu ve derelerin akışa geçtiğini kaydeden Mustafa Karaderi, bölgede gerekli önlemlerin alınması nedeniyle herhangi bir sel tehlikesi bulunmadığını yineledi.

GÖLETLERDE SU YÜZDE 40 CİVARINDA

TAK muhabirine açıklama yapan Su İşleri Dairesi Müdür Vekili ve Muavini Mustafa Karaderi, Geçitköy, Gemikonağı göletleri ile derelerin de yönlendirildiği Güzelyurt Derivasyon Göleti dışındaki göletlerde doluluk oranının yüzde 40 civarında olduğunu belirtti.
Dairenin, gerekli arazi araçlarına sahip olmaması nedeniyle göletlerin yanına fazla yaklaşamadıklarını, ileriki günlerde gerekli ölçümleri yaparak daha kesin bilgiye ulaşacaklarını ifade eden Karaderi, Mesarya ve Karpaz’a fazla yağış düşse bile bunların "yer yağmuru" olması nedeniyle fazla etkili olmadığını söyledi.

“GÜZELYURT’TA TEHLİKE YOK”

Güzelyurt bölgesinde ise, gerekli önlemlerin alındığını ve kontrollerin yapılmakta olduğunu kaydeden Karaderi, “Bölgede sel tehlikesi kesinlikle yok” dedi.
Bölge halkının tedirgin olduğunu gözlemlemekte olduklarını da ifade eden Karaderi, “Bölge halkına da söyledim. Herhangi bir sabotaj olmaması, köprülerin tıkanmaması halinde tehlike yoktur” ifadesini kullandı.

REGÜLATÖRLER

Bölgede Lefke ve Çamlıköy olmak üzere iki regülatör bulunduğunu da hatırlatan Karaderi, çok fazla yağış olması ve taşma görülmesi halinde regülatörlerin açılıp suyun denize verilebileceğini kaydetti. Karaderi, bölgede şu anda derivasyonun devrede olduğunu ve sorun görünmediğini de yineledi.