Kaputaş Plajı, Antalya ilininşirin beldeleri Kaş ile Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde, sarp kayalıklarla çevrili ve aynı adla anılan bir kanyonun denize kavuştuğu noktada yer alıyor. Kumsalın arkasındaki üç kilometrelikvadi yukarıdaki Sarıbelen köyünden başlıyor. Bembeyaz çakıl taşlarıyla kaplı, açık yeşilden laciverde doğru değişen renk tonlarına sahip deniziyle dünyanın en güzel plajları arasında adı sıkça geçen Kaputaş’a, karayolundan tam 187 basamaklı merdivenle iniliyor.

Türkiye’nin yurtdışında tanıtımını yapan broşürlerde Ölüdeniz’den sonra en çok boy gösteren kumsal Kaputaş.Çoğu zaman durgun olsa da, hafif rüzgârlı havalarda devasa dalgalarla kıyıları döven serin suları, yaz sıcaklarından bunalanların tercihi. Plajın ardındaki derin vadi, doğanın yeryüzü şekillerini nasıl ince ince işlediğini bize gösteriyor. Özellikle kış aylarında vadiden denize doğru akan sular, kumsalda herhangi bir yapılaşmaya izin vermiyor. Önceki yıllarda demir profiller ve beton kullanılarak inşa edilmeye çalışılan kafeterya türü küçük yapılar, doğanın bir tür kendini koruma refleksiyle karşı duruşu sayesinde yıkılıp gitmiş. Dünya Doğal HayatıKoruma Vakfı (WWF), şimdi Kaputaş’ın beton ve demir atıklardan arındırılarak eski doğal haline kavuşması için kaynak arıyor.

Mavi yolculuk teknelerinin de gözde uğrak yerlerinden biri olan Kaputaş Plajı’nda bütün bir günü geçirmek isteyenler, yanlarında mutlaka güneş şemsiyesi bulundurmalı.Tesis olmadığı için yiyecek ve içecek de götürmekteyarar var. Aktivitesiz olmaz diyenlerdenseniz vadi içerisinde 500 metre kadar yürüyebilirsiniz. Güneş ışınlarının ulaşamadığı dar bir bölümün ardından vadi balkon yaparak duvarlaşıyor.

Toros Dağları’na sırtınıyaslamış, Kaş’a 17 kilometre Kalkan’a ise 6 kilometre mesafedeki bu küçük ve bakir kumsala iki yerleşim arasında işleyen minibüslerle ulaşım sağlanıyor. Kaputaş’tan Kaşyönüne doğru devam edildiğinde, eskiden fokların barınağıolan Mavi Mağara ve Seyretçakılı Plajı görülebilir.