Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Sağlık Fonu Yasası’yla birlikte dün itibarıyla devletteki tüm sağlık hizmetlerinin paralı olduğuna işaret ederek, gerekirse bu durumu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğini bildirdi.

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş konuyla ilgili olarak bugün yaptığı yazılı açıklamada, uygulamanın; Kamu Görevlileri Yasası’nın 23’üncü maddesinde düzenlenen “Tüm kamu görevlilerinin bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarının, emeklilerin muayene, ilaç ve benzeri sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararların” ile Anayasa’nın 45’inci maddesinde yer alan “Devlet, herkesin beden ve ruh sağlığı içinde yaşayabilmesini ve tıbbi bakım görmesini sağlamakla görevlidir” amir hükümlerine aykırı olduğunu iddia etti.

Açıklamada, uygulamanın, yıllardır Sosyal Sigortalar’a prim yatıranlar ile yoksul halka haksızlık olduğu da vurgulandı.

Yazılı açıklamada, “Hükümetin halkın cebinden eline çeksin. Bunun yerine Nereden Buldun Yasası’nı çıkarma cesareti göstersin. Vergi kaçıranların yakasına yapışsın, nüfusu kontrol altına alacak önlemler alsın, ihale yolsuzluklarını önlesin, vurgun ve partizanlık ile yağma düzenini sonlandıracak ve özel sektör çalışanlarının sömürülmesini önleyecek önlemler alsın” denildi.