Girne Akdeniz Lions Kulübü’nün, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle düzenlediği  “Kadınca Esintiler 4. Karma Resim Sergisi” ziyarete açıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan serginin açılışını, Başbakan İrsen Küçük ve eşi Gülin Küçük birlikte gerçekleştirdi.

BAŞBAKAN KÜÇÜK

Açılışta konuşan Başbakan İrsen Küçük, kadınların hak ettikleri yere ulaşmalarının ülkenin kalkınması açısından  da önemli olduğuna işaret ederek kadınların çeşitli mevkilerde, makamlarda, parlamentoda ve bakanlar kurulunda da daha fazla yer almalarını istediklerini söyledi.

Bu gibi etkinliklerin, kadınların ortaya koyduğu çalışmaların; özverilerinin öne çıkması açısından da önemli olduğunu ifade eden Başbakan Küçük, sergiye gerek eserleriyle, gerekse hazırlanmasında katkı koyanları kutladı.

Küçük, daha sık olmasını dilediği bu gibi etkinliklerin destekçisi olacaklarını da vurguladı.

ADAHAN

Girne Akdeniz Lions Kulübü Başkanı Duygu Adahan da, amaçlarının bu anlamlı günde kadınların sanatçı yönünü vurgulamak olduğunu belirterek, 40 kadın ressamın eserlerinin yer aldığı sergiye  katıldıkları için Başbakan ve  eşi ile konuklara teşekkür etti.

Sergiye eserleriyle katkı koyan ressamlara da teşekkür eden Adahan, konuşmaların ardından Başbakanın Eşi Gülin Küçük’e çiçek takdim etti.

70 eserin yer aldığı sergi Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilecek.