Balkabağının içeriğinde güçlü antioksidan etkileri olan provitamin A bulunur. Provitamin açısından zengin besinler bağışıklık artırıcı etkileri ile öne çıkarlar.

Kabak tatlısında dikkat edilmesi gereken ilk şey olgun bir kabak seçmektir. Kabağın kabuklarını önce keskin bir bıçak ardından soyacak yardımıyla soymalısınız. Kabak tatlısı yaparken 1 kg kabağa 500 gr şeker olacak şekilde ölçmelisiniz. Dilerseniz esmer şeker de kullanabilirsiniz.

Eğer kabakları çok küçük keserseniz pişerken dağılır ve püre haline gelir. Yine çok yüksek ateşte pişirirseniz bir anda suyunu çeker ve yanabilir. Bu nedenle fokurdamaya başladığında altını kısarsanız yavaş yavaş pişecek ve istediğiniz kıvama gelecektir.

Kabak tatlısı tarifi

Balkabağının içeriğinde güçlü antioksidan etkileri olan provitamin A bulunur. Provitamin açısından zengin besinler bağışıklık artırıcı etkileri ile öne çıkarlar.

Malzemeler
500 gr. balkabağı 
3 ActiFry kaşığı toz şeker 
3 ActiFry kaşığı su 
2 ActiFry kaşığı bal 
2 ActiFry kaşığı ceviz (bütün) 
Kaymak

Adım Adım Yapılışı

Adım 1 

Balkabağını soyup küp şeklinde kesin. Balbakaklarını derin bir kasede toz şeker, su ve bal ile karıştırın. ActiFry’ın pişirme haznesine koyup 20-25 dakika pişirin. 

Adım 2
Kabak tatlısını servis tabaklarına alıp yanında kaymak ve ceviz ile servis yapın.

Kabağın cinsine göre pişirme süresini değiştirebilirsiniz.

Besin Değerleri Tablosu /1 porsiyon için
191 kcal 
Protein: 2.8 gr. 
Yağ: 6.5 gr. 
Karbonhidrat: 33.4 gr.
Sodyum: 0 gr.