Merkezi Ankara’da bulunan Kıbrıs Türk Kültür Derneği’ni Başkanı Ahmet Göksan ve Başkan Yardımcısı Erol Ekenleroğlu bugün Maliye Bakanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti.

Maliye Bakanlığı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, ziyarette ilk sözü alan Göksan, bir dönem Derneğin İstanbul şubesinde görev yapan Bakan Tatar’la birlikte Dernek çatısı altında güzel çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Maliye Bakanı Ersin Tatar da, İstanbul’da 1990 yılından 2001 yılına kadar 11 yıl süresince derneğin aktif üyesi olduğunu belirterek, son iki dönem de başkanlık yaptığını anımsattı.

Derneğin 1946 yılında Kıbrıs Okullarında Yetişenler Derneği olarak kurulduğunu ve 1948 yılında Kıbrıs Türk Kültür Derneği olarak tescil edildiğini belirten Tatar, “dernek Türkiye’de milli mücadelemizin tanıtımı için çok önemli çalışmalarda bulunmuş ve Kıbrıslı soydaşlarımızın orda örgütlenmesi için gerçekten büyük hizmetler vermiştir” dedi.

Tatar, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyareti sırasında dernek tarafından kendisine gösterilen yakın ilgi için de teşekkür etti.

“HAKLI DAVAMIZIN GENÇ KUŞAKLARA ANLATILABİLMESİ ÖNEMLİ”

Bakan Tatar, derneğin faaliyetlerin daha da yaygınlaşmasının önemine işaret ederek, “Türkiye büyüyor, gelişiyor, orda faaliyetlerin yürütülmesi, etkinliklerin arttırılması, ve haklı davamızın genç kuşaklara anlatılabilmesi fevkalade önemli, onun için bıkmadan, usanmadan bu faaliyetleri yürütmemiz lazım” dedi.

Derneğin Ankara merkezde çok güzel bir binası olduğunu belirten Tatar, bu binanın daha da etkili bir şekilde kullanılması, daha fazla insanın oralara gitmesi, etkinliklerin yapılması, konuşmacıların davet edilmesi ve Kuzey Kıbrıs’tan devlet adamlarının oralara uğraması gerektiğini kaydetti.

Konuşmasında hükümetin icraatlarına da değinen Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hükümetin gerçekten çok önemli çalışmalar içerisinde olduğunu söyledi.

“TÜRKİYE İLE ÇOK İYİ İLİŞKİLERİMİZ, ÇOK İYİ BİR TAKIM ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Hükümet olarak vizyonlarının en önemli parçasının Anavatan Türkiye ile olan ilişkilerin en iyi noktaya getirilmesi olduğunu belirten Tatar, “bu konuda hükümetimizin başarısı ortadadır, Türkiye hükümeti ile çok iyi ilişkilerimiz, çok iyi bir takım çalışmalarımız vardır” dedi.

Ekonomik yapıyı başarılı bir noktaya getirebilmek için çalışmalarının taktir gördüğüne işaret eden  Tatar, “bugün Yunanistan, İtalya, İrlanda, İspanya ve son olarak da Güney Kıbrıs’a bakıldığında büyük sıkıntılar olmasına rağmen, KKTC’de zamanında alınan tedbirler ve yapılan çalışmalarla gerçekten başarılı bir kamu maliyesi götürüyoruz” dedi.      

Tatar, alınan önemler sonucunda bütçe disiplininin artık yerleştiğini ve mali disiplinin uygulandığını söyledi.

KKTC’nin geleceğini parlak olacağına da inanç belirten Tatar, turizm ve eğitim sektörlerinde yaşanan sürekli gelişmelere işaret etti. Tatar, turizmde geceleme sayısının 2 milyonu aştığını ve KKTC’nin bir eğitim adası olarak markalaştığının da altını çizdi.

“Geleceğe umutlu olarak bakıyoruz” şeklinde konuşan Tatar, Kıbrıs Türk halkına daha iyi ve refah yarınlar verebilmek adına bıkmadan usanmadan çalışmalara devam edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

TATAR, TC BAŞBAKANLIK BAŞMÜŞAVİRLİĞİ HEYETİYLE DE  GÖRÜŞTÜ

Maliye Bakanı Ersin Tatar, bugün ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı Kıbrıs İşleri Başmüşavirliği’nden bir heyetle de görüştü.

Bir takım toplantılara katılmak üzere Türkiye’de gelen heyetle Lefkoşa’daki Golden Tulip Otel’de bir araya gelen Bakan Tatar, ithalat ihracat konularında iş hayatında yaşanan sıkıntıları ve son Ankara ziyaretinde yaptığı görüşmeleri anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı Kıbrıs İşleri Başmüşaviri Hasan Çakıl, görüşmede, Maliye Bakanı Ersin Tatar’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, Bakan Tatar’a bir de teşekkür plaketi takdim etti ve çalışmalarında başarılarının devamını diledi.