Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Girne Şubesi, kuruluşunun 26’ıncı yıldönümünü , Girne Pia Bella Otel’de düzenlenen bir yemekle kutladı.

Yemeğe Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer’in eşi Sonay Bozer, Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük, Milli Mücadele Lideri Doktor Fazıl Küçük’ün eşi ve Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Kurucusu Süheyla Küçük de katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Girne Şube Başkanı Mübeccel Kutay, 60 yıllık bir geçmişi olan birliğin, Kıbrıs Türk toplumuna , birçok alanda sayısız hizmetlerde bulunduğunu anımsattı.

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Kurucusu Süheyla Küçük ise, birlik Girne Şubesinin 26’ıncı yılını kutlayarak, tüm üyelere nice 26 yıllar diledi.

Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük de, Kıbrıs Türk toplumuna yarım asırdan uzun bir süredir birçok hizmet verdiğini belirtti.

Birlik üyelerinin Milli Mücadele yıllarında da,  vatanı ve milleti için durmadan çalıştığını kaydeden Gülin Küçük, Atatürk İlkelerine bağlılıkla topluma hizmet eden hanımların çalışmalarını  gururla takip ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından,  eşine böbreğini bağışlayarak önemli bir fedakarlık örneği sergileyen  Altan Gürçınar ile birliğe katkılarından dolayı Vadia Sonya’ya, Gülin Küçük tarafından birer hediye sunuldu.