İtalya'da göçmen ve sığınmacıların karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek isteyen bir grup aktivist, gün boyunca oruç tutma eylemi başlattı. Eylemciler, sosyal medya üzerinden boş yemek tabağı fotoğrafları paylaşarak, İtalya'nın göçmen politikasını eleştiriyor.

Aralarında insan hakları savunucuları ve gazetecilerin de bulunduğu harekete 27 ülkeden binden fazla kişi destek veriyor. Destekçilerden ayrıca, gün boyu yemek yemeyerek artırdıkları parayı insani yardım derneklerine bağışlamaları talep ediliyor.

Kampanyaya katılanlar Twitter ve Instagram gibi platformlarda #CiPassaLaFame ('artık aç değiliz') etiketiyle paylaşımlarda bulunuyor.

  

Eylem için 28 Ocak tarihinin seçilmesi ise tesadüf değil. Akdeniz üzerinden Avrupa'ya gelmeye çalışırken hayatını kaybeden göçmenleri de anmak isteyen grup, bu eylem için 27 Ocak Uluslararası Yahudi Soykırımı Anma Günü'nün ertesini seçtiklerini belirtti.

Hareketin organizatörlerinden Donata Columbro, katılımın büyüklüğüne göre siyasi lobiciliğe de başlayabileceklerini ifade etti. Euronews'e konuşan Columbro, "Bugün, denizlerde hayatını kaybedenleri, Libya hapishanelerindekileri ve denizde kurtarma çalışmalarına katılanları anıyoruz. Yarın ise bu hareket çok daha büyüyebilir." dedi.