Girne Ağır Ceza Mahkemesi dün ilginç bir duruşmaya daha tanıklık etti. 2011 yılı mayıs ayında, Çatalköy’de bir barda eğlendikten sonra evine giderken tecavüze uğradığını iddia eden H.B., ifade vermek için katıldığı dünkü duruşmada, sanık kutusunda oturan Ahmet Arıcıoğlu’nu görünce fenalık geçirdi. 

   İddia makamının tanığı olarak Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade veren H.B., yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. H.B. daha sonra savunma avukatı Mustafa Şener’in sorularını yanıtladı. 

   Ahmet Arıcıoğlu ise, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılarak “ırza geçme” ve “ciddi darp” suçlarından itham edildi, ancak suçlamaları kabul etmedi. 

   Bahar Saner başkanlığında, Kıdemli Yargıç Türkay Saadetoğlu ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, her iki davayla ilgili duruşmanın başlamasına karar verdi. 

   Mahkemede İddia makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve sanık avukatı Mustafa Şener de hazır bulundu.

   Davanın dünkü oturumunda mahkeme, en önemli tanığını dinledi. Sanık Ahmet Arıcıoğlu tarafından tecavüze uğradığını iddia eden İngiliz uyruklu 35 yaşındaki H.B., iddia makamının tanığı olarak tercüman aracılığıyla mahkemede şahadet verdi. 

   Ancak H.B., tanık kürsüsüne gelerek yemin edeceği sırada, hemen karşısındaki sanık kutusunda Ahmet Arıcıoğlu’nu görünce fenalık geçirdi. H.B.’nin bu durumuna şahit olan Mahkeme Başkanı Bahar Saner, oturuma kısa bir süre ara verdi.

“Susmamı istiyordu”

   Tecavüz davasına kısa bir süre ara verildikten sonra, mahkemeye tanıklık yapmak için gelen H.B., ilk olarak iddia makamının sorularını yanıtladı. 

   H.B., olayın yaşandığı gece, çalıştığı başka bir bardaki işini bırakıp, arkadaşının doğum gününü kutlamak için, bir arkadaşıyla olayın yaşandığı bara gittiğini söyledi. 2-3 bardak içki içtikten sonra, tuvalete gittiğini ve oradan da evine gitmek için bardan çıkıp yürümeye başladığını anlatan H.B., bir anda ne olduğunu anlamadığını ve kendisini yerde bulduğunu kaydetti. 

   Olayın nerde gerçekleştiğini hatırlamadığını, sadece sanığın üzerinde olduğunu, ona tecavüz ettiğini ve sürekli şekilde kendisine susmasını söylediğini anlatan H.B., “sağ elim serbest olduğu için sanığın kafasına elimdeki çantasıyla vurduğumu hatırlıyorum” dedi.

Ahmet’i iki senedir tanıyorum

   İddia makamının sorularının ardından H.B., savunma avukatının da sorularını yanıtladı. Ahmet Arıcıoğlu’nu yaklaşık 2 yıldır tanıdığını söyleyen H.B., zaman zaman sanığın, çalıştığı barlara geldiğini selamlaştıklarını kaydetti. 

   Savunma avukatı Mustafa Şener, H.B.’nin olay gecesi çok alkollü olduğunu, sanıkla öpüştüğünü ve ayakta seviştiğini iddia etti. H.B., ise öyle bir şey olmadığını, sanığı o gece üzerinde gördüğünü, kurtulmak için çaba harcadığını, bağırdığını ama kimsenin kendisini duymadığını gözyaşları içerisinde anlattı.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kaynak: Kıbrıs gazetesi