Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın vefatı dolayısıyla bugün KKTC’ye gelerek, Denktaş’ın oğlu, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’a taziye ziyaretinde bulundu.

Sarıgül, beraberindeki heyetle birlikte Rauf Denktaş’ın Lefkoşa’daki çalışma ofisinde ziyaret ettiği Serdar Denktaş’a başsağlığı dileyerek, merhum Cumhurbaşkanı Denktaş’ın büyük bir tarih ve büyük bir kayıp olduğunu vurguladı.

Sarıgül, Denktaş’ın Türkiye ve dünya barışı ve demokrasisi için son derece önemli bir kişi olduğunu, sadece Türkler için değil Rumlar için de önemli bir kişi olduğunu ifade ederek, Denktaş ile yaşamı boyunca çok önemli görüş alışverişinde bulunduğunu anlattı.

Merhum Denktaş’ın cenaze töreninde tüm Türk ulusunun bir olduğunu, siyasi parti ayrımı yapılmadan herkesin katıldığını anımsatan Sarıgül, bunun Denktaş için çok önemli olduğunu ifade edip herkese böyle bir vedanın nasip olmasını temenni etti.

Serdar Denktaş’a beraberindeki heyeti de tanıtan Sarıgül, Şubat ayında Şişli’de güzel bir kültür merkezi inşa edeceklerini, 1800 kişilik kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük merkezlerinden biri olacak merkeze “Rauf Denktaş” ismini vermek istediklerini kaydetti.

Denktaş ailesinin de uygun görmesi halinde kültür sanat ve teknolojiye büyük önem veren “Rauf Denktaş”ın ismini kültür merkezinde yaşatmak istediklerini belirten Sarıgül, Denktaş ailesini temel atma törenine de davet etti.

SERDAR DENKTAŞ

Serdar Denktaş da, Sarıgül ve heyetinin ziyaretinden duygulandığını, “Rauf Denktaş” isminin de böyle güzel bir merkezde yaşatılmasından onur ve gurur duyacaklarını söyledi.

Serdar Denktaş, babası merhum Denktaş’ın yaşamı boyunca Kıbrıs Türk halkının milli mücadelesi, bağımsızlığı, egemenliği ve devleti için çalıştığını belirterek, şimdi kendilerine ve gençlere düşen görevin de bu devleti daha iyi noktalara taşımak, Türkiye ile ilişkileri saygın bir şekilde düzenlemek, vatana bayrağa ve devlete sahip çıkmak olduğunu vurguladı.

Serdar Denktaş, Rauf Denktaş’ın rahat uyuyacağını, çünkü halkının vatanına ve devletine sahip çıkacağını ifade ederek, cenaze törenine Türkiye’nin bir devlet olarak en üst düzeyde katıldığını, Kıbrıs Türk halkının da yüksek bir katılım gösterdiğini belirtti ve teşekkür etti.

TÜRKİYE GENÇLİK KONFEDERASYONU YETKİLİLERİ DE ZİYARETTE BULUNDU

Öte yandan Türkiye Gençlik Konfederasyonu Başkanı Ferudun Cevahiroğlu beraberindeki bir heyetle Serdar Denktaş’a taziye ziyaretinde bulundu.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın çalışma ofisinde gerçekleşen ziyarette Konfederasyon Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatında dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Rauf Denktaş’ın çok önemli bir devlet büyüğü ve devlet adamı olduğunu vurguladı, Denktaş’ı her zaman saygı ve sevgiyle anacaklarını kaydetti.

Cevahiroğlu, Türkiye Gençlik Konfederasyonu Yönetim Kurulu kararıyla Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ebediyete gözlerini yumduğu gün olan 13 Ocak’ı “yas ve matem günü” olarak ilan ettiklerini belirterek, bundan sonra konfederasyon olarak 81 ilde ve KKTC’de merhum Rauf Denktaş için 13 Ocak’ta yas ve matem tutacaklarını söyledi. 

Cevahiroğlu, Serdar Denktaş’a başsağlığı dileğinde de bulunarak, merhum Rauf Denktaş’ın kurduğu devleti yaşatmak ve bütün dünyaya duyurmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da, Türk dünyasının büyük bir insanı kaybettiğini belirterek, acılarının büyük olduğunu, ancak yas tutmaktan çok Denktaş’ın bıraktığı devleti yaşatmak, ülkeyi daha yaşanır bir hale getirmek, Türkiye ile olan bağların saygınlık ve güçlü bir şekilde yeniden yapısını sağlamak ve özellikle gençlere bu imkanı yaratmak için uğraş vermek gerektiğini, Denktaş’ın kendilerinden beklentisinin bu olduğunu vurguladı.

Serdar Denktaş, bunu da süratle yapmaya çalışacaklarını ifade ederek, “Gençlerden beklediği ülkesine, devletine, toprağına sarılmasıdır. Zorluklardan yılmadan çalışmasıdır” dedi.