Polis, Nevruz kutlamalarında patlama hazırlığında olan 11 kişiyi yakaladı, içerisine patlayıcı gizlenmiş çocuk bezi, sigara paketi, plastik kalem ve yapıştırıcı tüpü gibi malzemeler ele geçirdi.

Maltepe'de dün gözaltına alınan terör örgütü PKK'lı 11 kişinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, içerisine patlayıcı madde gizlenmiş çocuk bezinden sigaraya ve plastik kalemden yapıştırıcı tüpüne kadar 23 ayrı patlama gerçekleştirecek malzeme ele geçirildiği belirtildi. Emniyet yetkilileri, zanlılarınNevruz kutlamalarında kan dökmeyi planladığını belirtti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah Maltepe'de 260 polisin katılımıyla düzenledikleri operasyonda PKK'lı 11 kişiyi gözaltına almıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların arasında PKK Öz Savunma Birlikleri Türkiye sorumlusu S.E. (25) de bulunuyor.

Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 13 kilo 43 gram kimyasal patlayıcı madde, 6 adet metalden yapılmış yönlendirici bomba dış kabı, 23 adet sigara ve plastik kalem içerisine gizlenmiş fünye, çocuk bezi içerisine gizlenmiş patlayıcı madde, yapıştırıcı tüp içerisine gizlenmiş patlayıcı madde, 3 adet cep telefonu ile hazırlanmış bomba düzeneği, 10 adet bomba düzeneğinde kullanılmak üzere hazırlanmış cep telefonu, 9 adet sim kartı, bomba yapımında kullanılan araç gereç, 2 tabanca, 10 mermi, 2 şarjör, 1 el telsizi, bol miktarda örgütsel döküman, dijital malzeme ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamada zanlıların arasında 1 Mart akşamı Şişli'de bir marketin içerisinde meydana gelen patlamanın ve Bağcılar'da bir market önüne bırakılan ses bombasının faillerinin de bulunduğu öğrenildi. Bu patlamanın talimatının da gözaltında bulunan PKKÖz Savunma Birlikleri Türkiye Sorumlusu S.E. (25) tarafından verildiği bildirildi.

Yetkililer, ele geçirilen patlayıcılarla 23 ayrı patlama gerçekleştirilebileceği ifade edildi. Zanlıların dikkat çekmemek için patlayıcı fünyelerini plastik kalem içinde, patlayıcıları ise çocuk bezi içinde sakladığı belirtildi. Şüphelilerin x-ray cihazında ötmediği için patlayıcıları sigaraların ve yapıştırıcı tüplerin içine yerleştirdiği ve rahatlıkla x-ray cihazından geçirebildiği bildirildi. 

Patlayıcı yüklü sigaraların konulduğu sigara kutusu içine cep telefonu düzeneği kurulduğu ve istenildiği anda kutu içerisindeki sim karta ait gsm numarası aranarak patlamanın gerçekleştirildiği öğrenildi. Ayrıca bir sigara kutusundaki patlayıcının 1.5 el bombası etkisinde olduğu öne sürüldü.

Yetkililer, örgüt üyelerinin amacının 21 Mart Nevruz kutlamalarında patlama yapmak olduğunu belirtti.Nevruz kutlamalarında kan dökmek amacında olduğu belirtilen şüphelilerin ikinci hedefinin ise halkın kalabalık olduğu alışveriş merkezleri olduğu belirtildi. Zanlıların sorgusu devam ediyor.