İsrail, 39 yıl aradan sonra Suriye'yi ikinci defa vurdu. Suriye'den Golan Tepeleri'ne top mermesi düşmesi üzerine İsrail, top mermisinin geldiği hedefi "doğrudan" vurdu. İsrail dün uyarı ateşi yapmıştı.

Suriye'den İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ne top mermesi düşmesi üzerine, İsrail iki gün içinde ikinci defa Suriye'yi vurdu.

39 yıl aradan sonra Suriye topraklarına dün uyarı ateşi açan İsrail ordusu, bugün top mermisinin geldiği hedefi "doğrudan" vurdu. 

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Suriye'den Golan Tepeleri'ne top mermesi düşmesi sonrasında kaynağa doğrudan ateş edildiği belirtildi.

TANKLAR HEDEF GÖZETEREK VURDU 
İsrail ordusu açıklamasında, topraklarınıza top mermesi düşmesinin ardından tanklarla anında hedef vuruldu " denildi. 

İSRAİL'DEN UYARI ATEŞİ 
İsrail dün Suriye ordusu ile muhaliflerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan çatışmalarda bir havan topu mermisinin Golan Tepeleri’ne düşmesi sonrasında uyarı ateşi yapmıştı.

Havan topu mermisi dün İsrail Savunma Güçleri'ne (IDF) ait bir karakola isabet etmişti.

NETANYAHU: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dünkü olay sonrası Bakanlar Kurulu’nda yaptığı açıklamada, Suriye ile sınırda cereyan eden olayları yakından takip ettiklerini ve herhangi bir gelişme için hazır olduklarını söylemişti.

GOLAN TEPELERİ İSRAİL İŞGALİNDE
İsrail, Golan Tepeleri’ni, 1967 yılında Suriye’den almış ve 1981'de de ilhak etmişti. Uluslararası toplum bu kararı tanımadı.