İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hindistan ve Gürcistan'daki elçilik saldırılarının arkasında İran'ın olduğunu iddia etti.

Taylanda ve Azerbaycan'da İsrail elçiliklerine geçtiğimiz ay saldırı girişimlerinin başarısız kaldığını hatırlatan Natenyahu, Yeni Delhi ve Tiflis'teki saldırıları İran ve Lübnan merkezli Hizbullah'ın sorumlu olduğunu söyledi.

Partisi Likud'un grup toplantısında konuşan Netanyahu, "Bu saldırıların arkasında da bulunan İran, dünyada terör ihraç en büyük güç" dedi.

HİNDİSTAN VE GÜRCİSTAN'DA SALDIRI 
İsrail'in Hindistan ve Gürcistan'daki büyükelçilikleri çalışanlarına bombalı saldırı düzenlendi. Yeni Delhi'de İsrail büyükelçiliğine yakın bir noktada aracına bombalı saldırı düzenlenen İsrailli diplomat yaralandı. Tiflis'te ise elçilikteki bomba etkisiz hale getirildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü David Goldfarb, "Olayın nasıl olduğunu araştırıyoruz" dedi. İsrailli sözcü, Hintli yetkililerle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını da belirtti. İsrailli yetkililer saldırıda bir diplomatin eşi ile şoförünün yaralandığını doğruladı.

Hındistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında da Yeni Delhi'de bir araca düzenlenen bombalı saldırıda bir kadının yaralandığı vurgulanmıştı.

TİFLİS'TE ELÇİNİN ARACINA BOMBA
İsrail'in Tiflis Büyükelçisi İsak Gerberg'i hedef alan suikast girişimi, Gürcü polisi tarafından engellendi. Gürcü basınında, Gerberg'in aracının alt kısmına el bombası monte edildiği ve bombanın Gürcü polisi tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İMAD MUGNİYE'NİN İNTİKAMI MI
İsrail diplomatlara saldırının, Suriye'nin başkenti Şam'da 2008 yılında bir suikast sonucu öldürülen Hizbullah lideri İmad Mugniye'nin ölüm yıldönümünden dört gün sonraya denk gelmesi dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl İmad Mugniye'nin 3. ölüm yıldönümünde İsrail elçiliklerine bombalı saldırı düzenleneceği tehditleri yapılmıştı.