İsrail olası İran'a askeri saldırı planına iki koldan hazırlanıyor. Diplomatik alanda Başbakan Netanyahu, Obama ile görüşecek. Askeri alanda ise, Tel Aviv balistik füze savunma sistemini çok yakında deneyeceğini açıkladı.

İsrail Hava-Uzay Sanayileri'nden yapılan açıklamada, ABD'nin işbirliğiyle geliştirilen, balistik füzeleri vurma kapasiteli Arrow 3 savunma sisteminin "yakın gelecekte" ilk kez deneneceği belirtildi.

İlk kez bir füze denemesi yaptığını duyuran İsrail, Arrow 3 savunma sisteminin Tel Aviv'in güneyindeki Palmaçim üssünden yapılacağını açıkladı.

İsminin açıklanmaması şartıyla uluslararası haber ajansı Reuters'a konuşan İsrailli yetkili, balistik füze savunma sistemi denemesinin, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun önümüzdeki pazartesi günü Washington'da Başkan Barack Obama ile yaptığı görüşme sonrasında gerçekleştirileceğini söyledi.

'OBAMA İSRAİL'İN EN BÜYÜK DOSTU' 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD ziyareti öncesi açıklama yapan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Obama'nın "büyük" bir başkan olduğunu ve iki ülkenin savunma alanındaki işbirliğinin tarihinin en üst seviyesinde olduğunu söyledi. Peres, ABD Başkanı Obama'nın İsrail'in en büyük dostlarından biri olduğunu da vurguladı.

İSRAL HALKI ABD DESTEKLİ ASKERİ SALDIRIDAN YANA 
ABD'de Maryland Üniversitesi İsrail halkının "İran'a askeri saldırı" hakkındaki düşüncesini belirlemek için bir kamuoyu araştırması yaptı. İsraillilerin yüzde 43'ü "ABD'nin destek vermesi halinde" İran'a askeri saldırıya onay veriyor. İsrail halkının yüzde 32'si ise her koşulda İran'a askeri bir saldırıya şiddetle karşı çıkıyor. Halkın yüzde 22'si ise ABD'de desteği olmadan da ülkesinin İran'a askeri bir operasyon düzenlemesine onay veriyor.

Yine İsrail halkının yüzde 74'ü İran'la olası bir savaşta Lübnan'daki Hizbullah örgütünün Tahran'a destek vereceğine inanıyor.